Boek
Nederlands

Nijntjes droom

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntjes droom
×
Nijntjes droom Nijntjes droom

Nijntjes droom

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een konijntje droomt dat het met een ander konijntje tot vlakbij de sterren vliegt. Tekstloos prentenboekje met fel gekleurde, eenvoudige tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dromen
Extra onderwerp
Boekbaby's, sterren, dagelijks leven
Titel
Nijntjes droom
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
8
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2005
[28]p. : ill.
ISBN
90-5647-141-4 (hardback)

Besprekingen

Tekstloos prentenboekje over het konijn Nijntje dat in haar droom een reis maakt op een wolk en een ander konijn (bruin) ontmoet. Samen gaan ze met de sterren en de maan spelen. Tot slot reizen ze samen verder op een wolkje. Vertederend verhaaltje dat al aan zeer jonge kinderen verteld kan worden, vanaf ± 2 jaar. De dikomlijnde illustraties hebben alle een blauwe achtergrond, zijn helder en duidelijk en spreken de peuter ongetwijfeld aan. Verzorgde uitgave die voor de oudere peuter aanleiding kan vormen voor een gesprekje over diverse soorten konijnen en verschillende mensenrassen, omdat het dier in dit verhaal 'vermenselijkt' is.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia