Dvd
Nederlands

Nijntje & Knorretje en andere vriendjes

Dick Bruna (naar het werk van)

Nijntje & Knorretje en andere vriendjes

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar, Vanaf 3-5 jaar
Titel
Nijntje & Knorretje en andere vriendjes
Naar het werk van
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Warner Home Video, 2004
1 dvd-video
Speelduur
ca. 75 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams
EAN
7321931961189

Besprekingen

De wereldberoemde boeken van Dick Bruna over het konijn Nijntje waren al verfilmd in animatie-avonturen op basis van de originele tekeningen. Nu zijn de figuren in stop-motion poppen animatie tot leven gebracht. Nijntje danst, speelt muziek en dribbelt naar school, en natuurlijk is Nijntje nu van alle kanten te zien, en niet alleen frontaal zoals in de boekjes. De poppen bewegen vloeiend, hebben eenvoudige kleuren en zijn, evenals het decor, in ronde vormen uitgevoerd. De eenvoudige verhaaltjes worden wel uitgebreider voorgelezen dan in de boekjes. Voor de liefhebbers van de boekjes zal het even wennen zijn om Nijntje en vriendjes in poppenvorm te zien bewegen, maar kinderen zullen genieten van de avonturen die prima aansluiten bij hun belevingswereld. De avonturen worden ook uitgezonden op televisie door de KRO. Deze dvd bevat vijftien avonturen. Als extra bevat de dvd de documentaire: Bij Nijntje achter de schermen.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia