Dvd
Nederlands

Nijntje gaat knutselen

Dick Bruna (naar het werk van)

Nijntje gaat knutselen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar, Vanaf 3-5 jaar
Een lang avontuur rond kleine Pluis en 12 andere avonturen van Nijntje en haar vriendjes. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Nijntje gaat knutselen
Naar het werk van
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Bridge, 2014
1 dvd-video
Speelduur
ca. 75 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams Bevat ook 12 kortverhalen uit de tv-reeks
EAN
8711983962224

Besprekingen

Eén lang verhaal en twaalf korte verhaaltjes uit de animatieserie 'Nijntje & vriendjes' (2003-2008). Het verhaal 'Kleine Pluis' van 24 minuten is opgedeeld in korte hoofdstukjes die met elkaar verbonden zijn door een themalied. Hierin wachten Nijntje en haar vader en moeder op de geboorte van een broertje of zusje. Daarnaast zijn er twaalf korte verhaaltjes van vijf minuten waarin Nijntje van alles beleeft met haar vriendjes Nina, Knorretje en Snuffie. Zo verft Nijntje haar kamer, maakt een hok voor Snuffie en bakt ze een taart. Deze filmpjes zijn gemaakt in 3D stop-motion poppenanimatie. Nijntje is hierin van alle kanten te zien, en niet alleen frontaal zoals in de boekjes. De poppen bewegen vloeiend, hebben eenvoudige kleuren en zijn, evenals het decor, in ronde vormen uitgevoerd. De eenvoudige verhaaltjes worden uitgebreider verteld dan in de boekjes. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia