Boek
Nederlands

Het spook Nijntje

Dick Bruna (auteur)
+1
Het spook Nijntje
×
Het spook Nijntje Het spook Nijntje

Het spook Nijntje

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Als Nijntje met een laken voor spook speelt, heeft ze daarmee veel succes. Prentenboek met eenvoudige tekeningen en kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Spoken
Titel
Het spook Nijntje
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2017 | Andere uitgaves
[26] p. : ill.
Aantekening
XL-formaat
ISBN
9789056476700 (hardback)

Besprekingen

Nijntje wil spook zijn en haar moeder maakt van een oud laken een spokenkleed. Zo vermomd jaagt Nijntje haar vriendinnetjes en haar tante flink wat schrik aan. Als ze van onder het kleed tevoorschijn komt, is iedereen diep onder de indruk: Nijntje als spook was een groot succes. Dit vierkante prentenboek is ingedeeld zoals alle boekjes uit de bekende Brunaserie: links de vierregelige tekst op rijm, rechts de afbeelding in een beperkt aantal vrolijke kleuren. De figuurtjes zijn simpel, doeltreffend met zwart omlijnd. Onder het laken omhulsel zijn Nijntjes contouren duidelijk herkenbaar. Het verloop van het verhaaltje is zodanig dat jonge kinderen lekker mee kunnen griezelen zonder echt bang te zijn. Geschikt om voor te lezen aan peuters en kleuters. Heruitgave op extra groot formaat. Sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek 2017. Vanaf ca. 2 jaar.

Het spook Nijntje

Dit honderdste boek van de grote Dick Bruna is onder een speciale uitgave verschenen voor de Kinderboekenweek in Nederland. In 2017 was het thema ‘griezel’ en dan kan een klassieker als Nijntje voor de heel jonge lezers niet ontbreken.Het grote formaat spreekt nog meer aan om het verhaal te gaan voorlezen. Nijntje wordt omgetoverd tot spook en gaat op pad. Op de rechterpagina heb je de gekende, eenvoudige kleurrijke tekening, op de linkerpagina krijg je de korte rijmende voorleestekst. Jonge kleuters gaan zich geweldig amuseren met dit verhaal en thema. Het blijft nu eenmaal tijdloos en weinigen zullen niet gecharmeerd worden door het rijmende verhaal en eenvoudige beeld. Ook de kaft van het boek zal menig kinderhart veroveren. Haal de lakens maar al boven, want na het voorlezen kunnen de kleuters niet anders dan ook op school of thuis ‘spookje’ te gaan spelen. 


Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia