Boek
Nederlands

Het huis van Nijntje

Dick Bruna (auteur)
+1
Het huis van Nijntje
×
Het huis van Nijntje Het huis van Nijntje

Het huis van Nijntje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Nijntje laat zien waar ze woont, waar ze haar speelgoed en haar kleren opbergt en waar ze slaapt. Vierkant prentenboek met eenvoudige, helder gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Wonen
Titel
Het huis van Nijntje
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
90-5647-211-9 9789056472115 (hardback)

Besprekingen

Vierkant prentenboekje uit de uitgebreide serie over Nijntje, die dit jaar zestig jaar bestaat. Dit deeltje laat zien waar Nijntje woont, hoe ze eet, waar ze haar speelgoed en haar jurken opbergt en waar ze slaapt. Een herkenbaar patroon voor peuters die, na een paar keer voorlezen, al snel ritme en rijm te pakken zullen hebben. De vrolijke kleuren (in het bekende palet van vrijwel alleen primaire en secundaire kleuren), de zeer duidelijk omlijnde illustraties en de korte vierregelige verhaaltjes op rijm maken van dit boek weer een echt Bruna-boekje. Het zoveelste in de rij, maar ook zeer zeker weer een goed bruikbaar Nijntje-boek voor peuters. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia