Boek
Nederlands

Het feest van tante Trijn

Dick Bruna (auteur)
+1
Het feest van tante Trijn
×
Het feest van tante Trijn Het feest van tante Trijn

Het feest van tante Trijn

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Tante Trijn nodigt Nijntje en haar vriendjes uit voor een feest. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Feestjes bouwen
Titel
Het feest van tante Trijn
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2007
[42] p. : ill.
ISBN
9789056471316 (hardback)

Besprekingen

Prentenboekje waarin tante Trijn haar nichtje Nijntje, samen met haar vriendjes Boris en Barbara Beer en Betje Big en Knorretje, uitnodigt voor een feest. Op dit feest wordt gedanst en muziek gemaakt. Na nog een spannende film op de televisie en wat lekkers gegeten en gedronken te hebben, gaat iedereen tevreden met een ballon in de hand weer naar huis. Opvallend is dat in deze uitgave de bekendste hoofdpersonen uit de verschillende series van de tekenaar samen ten tonele worden gevoerd. De tekeningen in de bekende, geheel eigen stijl van de illustrator zijn uitgevoerd in heldere kleuren en steeds op de rechterpagina afgedrukt. Op de linkerpagina staat een vierregelig rijm (abcb) dat vrij eenvoudig is en niet van erg hoog niveau. Stevige en verzorgde uitgave die meer bladzijden bevat dan de meeste andere uitgaven van de auteur. Door de herkenbaarheid sluit het verhaal goed aan bij de belevingswereld van peuters en jonge kleuters. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia