Boek
Nederlands

Het ei

Dick Bruna (auteur)
+1
Het ei
×
Het ei Het ei
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
In het gras ligt een ei. De kip, de haan, de poes en de hond zeggen allemaal dat het ei van hen is. Maar dan breekt het ei open. Vierkant prentenboekje met eenvoudige illustraties in heldere kleuren en vierregelige rijmpjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Eieren
Extra onderwerp
prentenboeken, eenden
Titel
Het ei
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2006
[26] p. : ill.
ISBN
9789073991811

Besprekingen

In het gras ligt een ei. Van wie is dit ei? De kip, de haan, de poes en de hond zeggen allemaal dat het van hen is en maken er ruzie om. Dan komt het ei uit. Het blijkt een eendje te zijn. Samen zorgen ze dat hij snel te eten krijgt, want het kuiken wil groeien. Leuk verhaal over een eendenkuiken dat uit het ei komt. Op elke linkerbladzijde staat een vierregelig versje (abcb) met op de rechterbladzijde een illustratie. De rijmpjes liggen goed in het gehoor, de prettige kadans zorgt ervoor dat kinderen de tekst snel uit hun hoofd leren. De tekeningen zijn zwartomlijnd en felgekleurd en in de bekende stijl van de geliefde tekenaar/schrijver (1927-2017). Verzorgde uitgave. Vanaf ca. 2 jaar..

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia