Boek
Nederlands

Boe zegt de koe

Dick Bruna (auteur)
+1
Boe zegt de koe
×
Boe zegt de koe Boe zegt de koe

Boe zegt de koe

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Welk geluid maakt een kip en welk geluid maakt een uil? Vierkant prentenboekje met dertien eenvoudige illustraties in primaire kleuren. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Dierengeluiden
Extra onderwerp
prentenboeken, Boekbaby's
Titel
Boe zegt de koe
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2016
[12] p. : ill. ; 25 cm x 25 cm
ISBN
9789056476403 (hardback, XL kartonboek)

Besprekingen

In dit vierkante hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken worden in zes spreads twaalf dieren en hun geluid in beeld gebracht. Op elke pagina staat tegen een egaal gekleurde achtergrond een grote illustratie van Dick Bruna. Sommige dieren worden en face, andere en profile afgebeeld, altijd in de heldere, met dikke zwarte lijnen afgebakende kleurvlakken die zo kenmerkend zijn voor Bruna. Boven elk dier staat in grote zwarte, hoofdletterloze tekst het geluid dat het dier maakt, met daaronder in kleinere letters ‘zegt de …’. Heel bekende geluiden, zoals ‘miauw’ en ‘boe’ passeren de revue, maar ook wat minder bekende zoals ‘roekoe’ en ‘oehoe’. En de vis? Die zegt ‘blub’. Een ideaal boek om baby's en dreumesen te laten schateren om geluidjes en peuters hun eerste woordjes te leren. Het boek is flink groter dan de eerdere vergelijkbare uitgaven; te groot voor jonge baby's om zelf vast te houden. Vanaf ca. 1 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia