Boek
Nederlands

Hoed u voor namaak : confidenties en ontboezemingen

+1
Hoed u voor namaak : confidenties en ontboezemingen
×
Hoed u voor namaak : confidenties en ontboezemingen Hoed u voor namaak : confidenties en ontboezemingen

Hoed u voor namaak : confidenties en ontboezemingen

Twee Vlaamse schrijvers corresponderen over hun leven. De mails over en weer gaan over dagelijkse zaken zoals recepten, maar ook over oud worden, relaties, ouders, kinderen en andere zielenroerselen.
Titel
Hoed u voor namaak : confidenties en ontboezemingen
Auteur
Diane Broeckhoven Jean-Paul Mulders
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Vrijdag, 2011
191 p.
ISBN
9789460011207 (paperback)

Besprekingen

Hoed u voor namaak is de vermakelijke correspondentie tussen twee zielsgenoten, Diane Broeckhoven en Jean-Paul Mulders. Hoewel ze een generatie schelen, delen beide journalisten een passie voor taal. Hoed u voor namaak geeft een inkijk in hun schrijfsels, waarin ze elkaar steeds beter gaan begrijpen, ze mentaal duidelijk nader tot elkaar komen, maar waarbij elke nieuwe ontmoeting wordt doorgeschoven naar de toekomst. Immers, zo redeneren ze, wanneer we elkaar zien en onze verhalen aan elkaar vertellen, wat is er dan nog te schrijven? Onderwerpen van gesprek zijn het leven in Nederland (waarvan Broeckhoven een paar jaar kon genieten), de grootmoeder van Jean-Paul (hij woont in haar appartement), en de kleinkinderen van Broeckhoven.
Het lijkt erop dat beide publicisten een beetje gezapig hun leven overdoen op papier, maar Hoed u voor namaak is meer dan gekabbel over de dag. De brieven roepen melancholie op (waar is die sigarenwinkel heen?), strijdbaarheid (hoe …Lees verder
De gebundelde e-mailcorrespondentie tussen Diana Broeckhoeven (65), schrijfster en freelance journalist, en Jean-Paul Mulders (43), columnist en schrijver. Beide komen uit Vlaanderen. Ze hebben elkaar ooit tijdens een interview leren kennen en begonnen toen hun mailcorrespondentie. De brieven over en weer gaan over dagelijkse zaken zoals recepten, maar ook over oud worden, relaties, ouders, kinderen en andere zielenroerselen. Door de warme band die de twee hebben straalt het boek een prettige, vriendschappelijke sfeer uit. Het taalgebruik is soms wat wollig, maar dat hangt vaak ook samen met het onderwerp. In andere hoofdstukken weten de schrijvers juist heel speels met verschillende schrijfstijlen om te gaan. Fijn boek vol goed geschreven ontboezemingen. Normale druk.

Over Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven (Antwerpen, 4 maart 1946) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Diane Broeckhoven werd geboren in Antwerpen, maar woonde vanaf 1970 30 jaar in Nederland. In 2000 keerde ze terug naar haar geboortestad. Naast het schrijven van boeken, werkt zij ook als freelancejournaliste. Zij heeft 3 volwassen kinderen.

Diane Broeckhoven publiceerde reeds meer dan 20 jeugdboeken. Zij schrijft op een indringende manier over taboedoorbrekende onderwerpen, b.v. over de dood van een kind in Een dood vogeltje, over aids in Kristalnacht, over de kloof tussen arm en rijk in Een god met warme handen.

In 1998 schreef ze haar eerste roman voor volwassenen. Van de Duitse vertaling van De buitenkant van Meneer Jules (Ein Tag mit Herrn Jules) zijn zo'n 250.000 exemplaren verkocht. Reiskoorts is het vervolg op dit boek.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia