Dvd
Engels
Hulpverleenster Grace en haar partner Mason zien hun werk als een roeping. Mason is opgegroeid in een warm gezin bij adoptieouders en wil de tieners net zo'n fijne jeugd geven, terwijl Grace ze wil beschermen tegen wat haar zelf overkwam. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Short term 12 / written and dir. by Destin Cretton
Regisseur
Destin Cretton
Componist
Joel P. West
Acteur
Brie Larson John Gallagher (jr.) Kaitlyn Dever Rami Malek Keith Stanfield
Taal
Engels
Uitgever
RiL, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
93 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
ISBN
9789461872890
mooov

Besprekingen

Amerikaans drama uit 2013 van Destin Cretton over de crisisopvang van tieners. Hulpverleenster Grace probeert tieners aan het praten te krijgen, maar zij is zelf heel gesloten. Net als haar partner en collega Mason ziet zij haar werk als een roeping. Mason is opgegroeid in een warm gezin bij adoptieouders en wil de tieners net zo'n fijne jeugd geven, maar Grace wil ze beschermen tegen wat haar zelf overkwam. Als zich een boos meisje meldt in wie ze zich herkent, dreigt dat zich tegen haar te keren. Coen van Zwol (NRC 16-10-'13) geeft 4 (van 5) bolletjes: ''Short term 12' schuwt geen kunstgreep om de kijker een documentair gevoel te geven: onvaste camera, gruizige beelden, ongepolijst geluid. Maar dat hij zo goed slaagt, ligt eerder aan de goede smaak van Cretton, die de emotie in dit voorspelbare, maar strakke script over hulpverlener en cliënt die elkaar genezen nooit in vals sentiment laat ontaarden.' Ook Eric Koch (Telegraaf 17-10-'13) geeft 4 (van 5) sterren: (...) een levendige f…Lees verder

Over Destin Cretton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Destin Daniel Cretton (Maui, 23 november 1978) is een Amerikaans regisseur, scenarioschrijver en producent.

Biografie

Destin Daniel Cretton werd in 1978 geboren op het eiland Maui (Hawaï) als de zoon van Janice Harue Cretton, een Japans-Amerikaanse kapster, en Daniel Cretton, een brandweerman van Ierse en Slovaakse afkomst. Om religieuze redenen werd hij thuis onderwezen door zijn christelijke moeder. Later verhuisde hij naar San Diego (Californië), waar hij communicatie studeerde aan Point Loma Nazarene University. Na zijn studies werkte hij twee jaar in een opvanghuis voor probleemjongeren.

Carrière

Cretton begon zijn carrière met het schrijven, regisseren en produceren van korte films. Zo regisseerde hij in 2008 de korte film Short Term 12, gebaseerd op zijn eigen ervaringen met probleemjongeren.

Zijn officieel regiedebuut maakte hij in 20…Lees verder op Wikipedia