Dvd
Engels

The place beyond the pines

Derek Cianfrance (regisseur), Mike Patton (componist), Ryan Gosling (acteur)
Een jonge bankrover wordt doodgeschoten door een agent, wat doorwerkt in het leven van de agent en van hun beider zoons.
Titel
The place beyond the pines
Regisseur
Derek Cianfrance
Componist
Mike Patton 1968-
Acteur
Ryan Gosling Bradley Cooper Eva Mendes Ray Liotta
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
ca. 135 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5051888154021

Besprekingen

Een drama uit 2012 van Derek Cianfrance met in de hoofdrol Ryan Gosling, ook te zien in diens debuut 'Blue Valentine', en verder onder meer Bradley Cooper, Eva Mendes en Ray Liotta. Het verhaal heeft de vorm van een drieluik. In het eerste deel wordt een stuntman, die banken berooft om geld te verdienen voor zijn zoontje, neergeschoten door een agent. Het tweede deel gaat over de agent die te maken krijgt met corruptie in zijn corps en het laatste deel over de zoons van deze twee mannen, vijftien jaar later. De recensenten oordelen verschillend. Sommige gebruiken woorden als 'topzwaar, onevenwichtig, overdadige emotie, veel clichés', maar er zijn ook positievere reacties. Ronald Rovers (Cinema.nl) noemt Cianfrance 'een sterke acteursregisseur' en concludeert: 'Ook al heeft Cianfrance de neiging om zijn verhaal te veel te structureren, waardoor het hier en daar wat gekunsteld wordt, toch creëert The Pines een gevoel dat tijd en plaats overstijgt. De prikkelende vraag die de film bij de…Lees verder

Over Derek Cianfrance

CC BY 2.0 - Foto van/door Nick Step

Derek Cianfrance (Lakewood, januari 1974) is een Amerikaanse filmregisseur, cameraman en scenarioschrijver.

Carrière

Derek Cianfrance werd in 1974 geboren in Lakewood en volgde filmstudies aan de Universiteit van Colorado. Op 23-jarige leeftijd maakte hij zijn filmdebuut met Brother Tied (1998), dat hij zelf schreef, regisseerde, filmde en monteerde.

In de daaropvolgende jaren regisseerde Cianfrance verschillende tv-documentaires, waaronder een docu over rapper Sean Combs. In 2003 was hij ook de cameraman van de lowbudget-actiefilm Streets of Legend.

In 2010 schreef en regisseerde Cianfrance met Blue Valentine zijn tweede film. De hoofdrollen in het romantisch drama werden vertolkt door Ryan Gosling en Michelle Williams, die voor haar vertolking beloond werd met een Oscar-nominatie. Enkele jaren later werkte hij met Gosling ook samen aan het misdaaddrama The Plac…Lees verder op Wikipedia