Boek Nederlands

Dennis De Vries (auteur)

Dennis De Vries (auteur)
In de reeks:
Met 100% KRAKAU op zak ontdek je de stad in no time. De wandelroutes leiden je langs HIGHLIGHTS ÉN DE LEUKSTE ADRESSEN volgens de LOCALS. De bezienswaardigheden, musea, parken, restaurants, cafés en winkels zijn bovendien overzichtelijk gerangschikt per stadsdeel. Voor 's avonds zijn er uitgaanstips voor iedereen en comfortabele hotels voor elk budget. En met de HANDIGE PLATTEGRONDEN vind je altij
Dennis De Vries
Uitgever
Breda: Mo'media, 2016
88 p. : ill. + stadsplattegrond
ISBN
9789057677014 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Krakau is een bezienswaardige historische stad in het zuiden van Polen, waarover dit oorspronkelijk Nederlandstalige reisgidsje in zakformaat gaat. Na korte inleidingen over algemene toeristische informatie als (openbaar) vervoer, fietsen en lijstjes van restaurants, zondagsactiviteiten, kaarslichtcafés en natuur volgen de bezienswaardigheden aan de hand van drie wandelingen. Deze gaan door de Oude Stad en de wijken Kasimierz en Podergorze en zijn 5.5 tot 8.5 km lang. Met behulp van een detailkaart worden eerst de routes van de wandelingen beschreven, waarna de bezienswaardigheden, restaurants en cafés, winkels enz. volgen. Mogelijke reisdoelen buiten de stad zijn o.m. Auschwitz en de Wieliczka-zoutmijn. Aan het einde is er een index op thema en er is de mogelijkheid van een app voor de smartphone met o.a. overnachtingen. De kleurenfoto’s laten vrijwel uitsluitend aantrekkelijke jonge mensen zien, blijkbaar de doelgroep van de gids. Kleine letter.