Na een dramatische val komt een paardenstuntman in een rolstoel terecht. De verzekeringsagente die zich met zijn zaak bezig houdt raakt geïntrigeerd door zijn passie en koppigheid.
Titel
En équilibre / regie en scenario Denis Dercourt
Regisseur
Denis Dercourt
Componist
Jérôme Lemonnier
Naar het werk van
Bernard Sachsé
Acteur
Albert Dupontel Cécile De France Patrick Mille Marie Bäumer
Taal
Frans
Uitgever
Lumière, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
90 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar het boek Sur mes quatre jambes van Bernard Sachsé
EAN
5425019009649

Besprekingen

Romantisch drama van Denis Dercourt (Demain dès l'aube; La tourneuse de pages), losjes gebaseerd op de autobiografie van Bernard Sachsé. Marc is een paardenstuntman die tijdens de opnames voor een film ongelukkig valt. Hij wil zich er niet bij neerleggen dat hij de rest van zijn leven in een rolstoel moet zitten en zet alles op alles om weer paard te rijden. Zijn verzekeringsmaatschappij stuurt een aantrekkelijke vrouw op hem af die hem over moet halen een lage schadevergoeding te accepteren. Florence is getrouwd, heeft twee kinderen en heeft haar droom om concertpianiste te worden opgegeven voor een zeker inkomen. Ze vat sympathie op voor de koppige Marc. De Morgen (demorgen.be) geeft 3 sterren: 'Eigenlijk is dit drama een hulde aan de moed en wilskracht van mensen als Marc Herremans (...) De uitkomst is bijgevolg voorspelbaar. Maar Albert Dupontel, als de verlamde paardenliefhebber, en Cécile de France, als de verzekeringsagente met talent voor piano die zijn dossier moet opvolgen, …Lees verder

Over Denis Dercourt

Denis Dercourt (Parijs, 1 oktober 1964) is een Frans filmregisseur en scenarist.

Leven en werk

Opleiding en muziekcarrière

Denis Dercourt groeide op in een milieu waar hij gemakkelijk in contact kwam met de muziek- en filmwereld. Zijn vader was immers producent en zijn moeder was pianolerares. Al vroeg zong hij in het kinderkoor Les petits chanteurs à la croix de bois en volgde hij viool- en altvioollessen. Hij verwierf zijn baccalauréat reeds op zestienjarige leeftijd. Daarna behaalde hij universitaire diploma's in de filosofie en in de politieke wetenschappen. Tussen 1988 en 1993 was hij eerste solist altviool bij het Frans symfonieorkest. Sinds 1993 geeft hij lessen altviool en doceert hij kamermuziek aan het conservatorium van Straatsburg.

De eerste stap…Lees verder op Wikipedia