Boek
Nederlands

Creaties voor de vier jaargetijden

+1
Creaties voor de vier jaargetijden
×
Creaties voor de vier jaargetijden Creaties voor de vier jaargetijden

Creaties voor de vier jaargetijden

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ideee͏̈n voor allerlei knutsels en spelletjes die je zelf kunt maken van afvalmateriaal. Soms heb je daarbij de hulp van een ouder iemand nodig. Met foto's en tekeningen in kleur. Vanaf ca. 6 t/m 12 jaar.
Titel
Creaties voor de vier jaargetijden
Auteur
Delphine Glachant
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Créations pour toute l'année
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2009
93 p. : ill.
ISBN
9789030362340

Besprekingen

Na Wereldcreaties (Casterman, 2008) verrast Delphine Glachant ons voor de tweede keer met een erg geslaagd knutselboek. Jong en oud kunnen zich met dit boek uitleven in de originele knutselideeën voor elk seizoen: aprilvissen in de lente, slingers in de zomer, een spaarpot in de herfst, kaarsenhouders in de winter... Alle knutselideeën worden ondersteund met duidelijke foto's, tekeningen en een gedetailleerde, genummerde werkbeschrijving. Stap voor stap wordt in klare taal uitgelegd hoe je te werk moet gaan, zodat ook jonge kinderen gemakkelijk aan de slag kunnen met het boek. Wanneer de hulp van een volwassene nodig is, wordt dit vermeld in het stappenplan. Bij elk knutselwerk staat beschreven wat je nodig hebt, gaande van natuurlijke tot gerecycleerde materialen. Oude cd's, plastic flessen, kroonkurken, yoghurtpotjes, alles is bruikbaar. De materialen zijn kosteloos en gemakkelijk om mee te werken.
Bij elk seizoen vind je uitleg over de feesten die plaatsvinden en hun oor…Lees verder
Dit boek met ideeën om leuke werkstukjes te maken volgt de jaargetijden. Elk jaargetijde begint met een overzicht van speciale dagen en het ontstaan hiervan of een andere reden waarom je in die periode iets kunt knutselen. Daarna worden ongeveer tien werkstukken per jaargetijde beschreven, die gemaakt worden met vooral afvalmateriaal zoals bijvoorbeeld plastic flessen, kroonkurken en plastic bekertjes. Elk werkstuk heeft een opgave van benodigdheden; daarna volgt de werkwijze in korte punten en tekeningen. Van het eindresultaat is een kleurenfoto opgenomen. Creatieve ideeën die niet veel kosten voor het maken van cadeautjes en spelletjes met kinderen vanaf ca. 6 tot en met 12 jaar op school of in het gezin. Soms is wel hulp van een volwassene nodig. Tegelijk verscheen in vergelijkbare uitvoering 'Creaties van papier en karton' van Gaëtane Lannoy*.