Boek
Nederlands

De ziener

Dean Koontz (auteur)
+1
De ziener
×
De ziener De ziener
In de reeks:
Een paranormaal begaafde twintiger komt terecht in een gevaarlijk avontuur met mensen die bommen leggen.
Titel
De ziener
Auteur
Dean Koontz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Odd hours
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2008
350 p.
ISBN
9789024528738

Besprekingen

Dit is alweer het vierde boek van Dean Koontz over de avonturen van Odd Thomas. De kerel is inmiddels 21 jaar en worstelt nog steeds met zijn gave. Odd Thomas heeft regelmatig voorspellende dromen waar hij bang van is. Ze komen namelijk vaak uit, en dan vallen er slachtoffers. Daarenboven ziet hij de geesten van overledenen die om een of andere reden de overgang niet hebben gemaakt, en in onze wereld blijven ronddwalen. In de voorgaande delen was Elvis Presley zijn vaste compagnon, die door zijn fratsen ook voor een stevige scheut humor zorgde. Deze keer krijgt Odd Thomas te maken met driftkikker Frank Sinatra.

Odd Thomas, die eigenlijk een gewone snelbuffetkok is, volgt gewoonlijk zijn intuïtie en zo belandde hij bij Lawrence Hutchinson, een bejaarde acteur die in zijn eigen fantasiewereld leeft. Hij woont in bij de bejaarde man in een riante villa aan de Californische kust, waar hij dienst doet als oppas, kok, chauffeur en manusje van alles. Hutch is nogal een weirdo die over…Lees verder
Odd Thomas ontmoet op een pier een zwangere vrouw, maar voor hij nader kennis met haar kan maken, wordt hij in het nauw gedreven door drie mannen. Hij weet te ontsnappen, maar komt vervolgens op het spoor van een bende die kernbommen Amerika in wil smokkelen om eigen steden op te blazen om op die manier de macht van het land te grijpen. Dit vierde deel (na 'De broeder'*) met de snelbuffetkok en paranormaal begaafde Odd Thomas in de hoofdrol bevat weer de nodige humor, geweld en ontmoetingen met de spookhond Boo, de geest van Frank Sinatra en andere geestverschijningen waardoor het verhaal allerlei wendingen krijgt die veel vragen van de liefhebbers van 'fantastische' verhalen. Het geheel verloopt nogal recht-toe-recht-aan (de schurk is sterk, maar verliest altijd, de held is een held-tegen-wil-en-dank en schiet iedereen dood) en de populaire auteur heeft heel veel woorden nodig om niets te vertellen. Normale druk.

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia