Boek
Nederlands

De vriendschap

Dean Koontz (auteur)
+1
De vriendschap
×
De vriendschap De vriendschap

De vriendschap

In de reeks:
Als een paranormaal begaafde jonge fritesbakker geconfronteerd wordt met de kidnapper van zijn gehandicapte jeugdvriend, krijgt hij te maken met een geduchte tegenstander.
Titel
De vriendschap / Dean Koontz
Auteur
Dean Koontz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Forever odd
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2006
318 p.
ISBN
90-245-5647-3

Besprekingen


Koontz, Dean R.
De vriendschap
De vriendschap is het vervolg op De gave, waarin Koontz het personage Odd Thomas introduceerde. Gelukkig voor de lezers die het voorgaande boek niet hebben gelezen, wordt er slechts heel sporadisch naar de voorganger verwezen.
De 21-jarige Odd Thomas kan communiceren met de doden. Niet dat hij dat graag wil, maar het overkomt hem nu eenmaal. Eigenlijk is hij gewoon een snelbuffetkok in het woestijnplaatsje Pico Mundo. Wanneer hij een bezoeking krijgt van Dr. Wilbur Jessup, kan hij niet anders dan naar het huis van de dokter gaan. Daar aangekomen, treft hij er 's mans zwaar toegetakelde lijk aan, samen met dat van een vreemde man. Odd gaat op zoek naar de geadopteerde zoon van de dokter, Danny, maar die blijkt te zijn verdwenen. Hij belt politie-inspecteur Chief Porter op, maar die kan voorlopig niets anders doen dan de dood van de twee mannen vaststellen. Porter is de enige bij het politiekorps die afweet van de gave van Odd. …Lees verder
Odd Thomas heeft een zesde zintuig: hij kan de doden zien en begrijpen, maar niet met ze communiceren. Op een avond krijgt hij bezoek van dr. Jessup, waarop Odd zich naar het huis van Jessup snelt. Daar treft hij het vermoorde lichaam van Jessup aan, terwijl diens geadopteerde zoon Danny, vriend van Odd, is verdwenen. Odd gaat op zoek naar de kidnappers, belandt in de tunnels onder het stadje, in een afgebrand casino en hotel en moet het opnemen tegen een zeer gestoorde tegenstandster met drie helpers. Onafhankelijk te lezen vervolg op 'De gave' van de Amerikaanse bestsellerauteur Dean Koontz (1945). In een vlotte opeenvolging van gebeurtenissen combineert Koontz spanning en humor, zet een sympathieke en dappere hoofdpersoon én een zwaar gestoorde vrouw neer en maakt een intrigerende zijsprong naar voodoo. Een meerwaarde is de onwankelbare vriendschap met Danny, die door eigen stommiteit Odd en zichzelf in een benarde situatie heeft gebracht. Kreeg drie sterren van een recensent van d…Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia