Boek
Nederlands

Bennie de Mindboy

David Vlietstra (auteur)
+1
Bennie de Mindboy
×
Bennie de Mindboy Bennie de Mindboy

Bennie de Mindboy

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bennie (ik-figuur) denkt dat hij een bijzondere gave heeft waarmee hij mensen dingen kan laten doen. Maar heeft hij die gave echt of is het steeds toeval? Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Bennie de Mindboy
Auteur
David Vlietstra
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
104 p.
ISBN
9789044830392 (hardback)

Besprekingen

Bennie en Thomas zijn échte vrienden. Op een dag hebben ze het over kinese, de kracht om met gedachten dingen te laten bewegen. Bennie denkt daarna over een dergelijke gave te beschikken en noemt zich voortaan ‘de mindboy’. Hij experimenteert en soms lukt het wel en soms niet, maar realiteit en fantasie lopen in elkaar over, want beschikt hij nu wel echt over deze superkracht? Hij wordt door zijn ouders zelfs naar een psycholoog gestuurd en komt er op die manier achter dat zijn moeder jaren geleden ook daar is geweest, vanwege een traumatische ervaring. Als zijn vader vertelt wat deze inhield, probeert hij zijn moeder te helpen. Vlot geschreven, goed gestructureerd verhaal vanuit de hoofdpersoon (ik-figuur) die levendig wordt beschreven en waarmee de lezer zich goed kan identificeren. De traumatische ervaring van de moeder had iets meer uitgewerkt mogen worden, maar kent wel een mooie ‘oplossing’ aan het slot van het verhaal. De relatie tussen de twee vrienden, die op een gespannen vo…Lees verder

Over David Vlietstra

David Vlietstra (Franeker, 1978) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Vlietstra groeide op in Franeker en verhuisde op zijn achttiende naar Groningen om daar sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen te studeren. Aansluitend deed hij de pedagogische academie.

In 2010 schreef hij De brandweerman & de parkeermeter – een informatief boek over sociale psychologie, bedoeld voor tieners.

Sinds 2015 schrijft hij boeken voor jongere kinderen, die worden uitgegeven door Clavis. Hij debuteerde met twee boeken tegelijk: Meester Bakkebaard en Willy Boem. Met deze laatste titel was hij finalist van de verkiezing ‘Beste debutant van 2015’, gehouden door de Zaanse Kinderjury.

Illustratoren die aan zijn boeken meewerkten zijn o.a.: Juliette de Wit, Chris Vosters, Hiky Helmantel en Renske de Kinkelder.

Vlietstra’s boeken worden vertaald in o.a. het Arabisch, Chinees…Lees verder op Wikipedia