Een gescheiden moeder van drie kinderen bouwt na de uitvinding van de 'wonderdweil' een succesvolle zaak op.
Titel
Joy / dir. by David O. Russell ; written by David O. Russell ... [e a.]
Regisseur
David O. Russell
Componist
David Campbell West David Thordson
Acteur
Jennifer Lawrence Robert De Niro 1943- Bradley Cooper
Taal
Engels
Uitgever
20th Century Fox Home Entertainment, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
119 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626081272

Besprekingen

Amerikaanse tragikomedie (2015) van David O. Russell (Silverlinings playbook; American hustle) met onder meer Jennifer Lawrence, Robert De Niro en Bradley Cooper. Een film over de Amerikaanse droom waarin Joy, een gescheiden vrouw met kinderen, die door eerdere tegenvallers in het leven niet kon gaan studeren, vastbesloten is haar weg te vinden in de kapitalistische jungle. Het verhaal is losjes gebaseerd op het leven van Joy Mangano die de miracle mop, oftewel de wonderdweil uitvond, waardoor de slovende huisvrouw in ieder geval niet meer de dweil met haar handen hoefde uit te wringen. Die dweil moet en zal een succes worden. 'Uitersten bij elkaar brengen: Russell bewijst in het middendeel van de film - waarbij Joy belandt bij het eerste Tel Sell-kanaal - dat hij dat kan als geen ander. Daar geeft het de film vleugels. Elders voelt het geforceerd', schrijft Floortje Smit (Volkskrant 7-1-'16) en geeft 3 sterren. 'Joy blijft nogal op afstand (...), maar de manier waarop je een spiegel …Lees verder

Over David O. Russell

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

David Owen Russell (New York, 20 augustus 1958) is een Amerikaanse regisseur, producent en scenarioschrijver van (speel)films. Russell is vooral bekend als de regisseur en schrijver van de films Three Kings en I Heart Huckabees.

Filmografie

Als regisseur

  • Joy - 2015
  • American Hustle - (2013)
  • Silver Linings Playbook - (2012)
  • The Fighter - (2010)
  • Soldiers Pay - (2004)
  • I Heart Huckabees - (2004)
  • Three Kings - (1999)
  • Flirting with Disaster - (1996)
  • Spanking the Monkey - (1994)
  • Hairway to the Stars - (1990)
  • Bingo Inferno - (1987)

Als schrijver