Boek
Nederlands

Waar is Elmer ?

David McKee (auteur)
+1
Waar is Elmer ?
×
Waar is Elmer ? Waar is Elmer ?

Waar is Elmer ?

David McKee (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als Elmer verstoppertje speelt met Vogeltje denkt deze hem telkens te zien door een gaatje in de pagina. Prentenboek met felgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren, Verstoppertje
Titel
Waar is Elmer ? / tekst en ill. David McKee
Auteur
David McKee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Look ! There's Elmer
Uitgever
Houten: Kitt /Unieboek, © 2003
[22] p. : ill.
ISBN
9789041011985 (hardback)

Besprekingen

De psychedelische olifant Elmer gaat al enkele generaties mee. Hij is geblokt in felle kleuren, roze, rode, groene, gele, en witte vlakken. Een olifant met een eigen(-tijdse) stijl. Dat geldt ook voor zijn wereld: een veelkleurige uitbarsting van planten en bloemen in fantastische vormen, met wel een link naar de natuurlijke en exotische blad-, bloem-, en boomvormen. Elmer leeft in een opvallend en uitdagend oerwoud. Daar speelt zijn vriend Vogeltje verstoppertje met hem. Doorkijkgaatjes tussen de takken tonen iets kleurigs geruit op de volgende bladzijde. Elmer? Het blijkt telkens iets of iemand anders te zijn. Een viertal zinnen per pagina vormen een goede voorleestekst.

Dit is een eenvoudig verhaal dat drijft op herhaling en enkele verrassingselementen bevat: allemaal uitstekende vertelingrediënten. [Heidi Vyncke]
Een variant op het prentenboek 'Elmer speelt verstoppertje'*. De lapjesdekenolifant Elmer speelt verstoppertje met Vogeltje. In de platen van het prentenboek zitten gaten, waardoor je steeds de felgekleurde lapjes van Elmer denkt te zien. Bij het omslaan van de bladzij is het echter steeds iets anders: een vlieger, een vlag, een boot, een parasol, etc. Een mooi uitgevoerd vierkant prentenboek met stevige, gladde bladzijden. De vrolijke, gekleurde platen met grote en kleine dieren en de eenvoudige tekst in combinatie met het zoekspellletje staan garant voor veel lees-, en kijkplezier. Kan instructief gebruikt worden: kleuren aanwijzen, dieren benoemen, maar ook gewoon zonder specifieke bedoelingen als grappig spel gespeeld. Voor peuters vanaf ca. 2 jaar.