Boek
Nederlands

Elmer en Roosje

David McKee (auteur), Rindert Kromhout (vertaler)
+1
Elmer en Roosje
×
Elmer en Roosje Elmer en Roosje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Elmer, de kleurtjesolifant, en zijn neefje Wilbur ontmoeten het helemaal roze olifantje Roosje. Ze brengen haar naar huis en zien een hele kudde roze olifanten. Prentenboek met fantasievolle tekeningen in bonte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Anders zijn, Olifanten
Titel
Elmer en Roosje / tekst en illustraties David McKee
Auteur
David McKee
Vertaler
Rindert Kromhout
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Elmer and Rose
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, © 2006
[32] p. : ill.
ISBN
9789000037094 (hardback)

Besprekingen

Elmer, de in kleurenblokjes getekende olifant, en zijn neefje Wilbur, getekend in zwart-witblokjes, ontmoeten het helemaal roze olifantje Roosje. Ze brengen haar naar huis en zien een hele kudde roze olifanten. In dit vierkante prentenboek wordt op speelse wijze ingegaan op ‘anders zijn’ en ‘erbij horen’, op een voor kleuters geschikt niveau. Tevens komen de verschillende kleuren aan bod. De fantasierijke, kleurige tekeningen beslaan twee pagina’s. De eenvoudige tekst staat in de illustratie en heeft een ondersteunende functie. De uitgave is goed verzorgd met een harde kaft en stevige bladzijden. De gekleurde olifant Elmer is een bekend figuur die door jonge kinderen herkend zal worden. Het verhaal en de bijpassende tekeningen van dit ongecompliceerde prentenboek zijn geschikt om voor te lezen aan en te bekijken met kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Elmer en Roosje

Elmer en zijn neefje Wilbur zijn anders dan de andere grijze olifanten, het zijn kleurtjesolifanten. Op een dag vindt opa Otto een roze meisjesolifantje met de toepasselijke naam Roosje. Elmer is meteen weg van die schoonheid. Roosje is weggelopen van haar kudde en Elmer en Wilbur krijgen de (aangename) taak haar terug te brengen. Roosje vindt een grijze olifant bijzonder en Wilbur en Elmer met hun kleurig geblokt uiterlijk al helemaal. Als ze zien dat Roosje bij een roze kudde olifanten hoort, begrijpen Elmer en Wilbur waarom ze dat vindt. Elmer komt tot de conclusie: Volgens mij zijn we allemaal bijzonder. Het maakt niks uit wat voor kleur we hebben. De boekjes over Elmer en co zijn heel kleurrijk en bevatten, naast humor, een boodschap. Hier luidt die: gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde en wat je niet gewoon bent, vind je gemakkelijk raar. Of 'onbekend maakt onbemind'.


Suggesties