Boek
Nederlands

Het monsterpad

David Lubar (auteur)
+1
Het monsterpad
×
Het monsterpad Het monsterpad

Het monsterpad

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Kevin en zijn oom doen allerlei experimenten; op een dag maken zij een levensstraal waardoor doden weer tot leven komen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Ooms en tantes
Extra onderwerp
GRV
Titel
Het monsterpad
Auteur
David Lubar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Monster road
Editie
2de, herz. dr.
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
107 p.
ISBN
9789050165426

Besprekingen

Na een ongeluk waarbij zijn ouders zijn omgekomen moet Kevin op zoek naar een nieuw onderkomen. Vijf jaar later heeft hij bij ongeveer elke mogelijke oom en tante gewoond. Kevin werd nl. telkens opnieuw weggestuurd nadat hij kattenkwaad had uitgehaald of nadat een daad van hulpvaardigheid weer eens rampzalige gevolgen had.

Uiteindelijk belandt hij bij zijn oom Ned, die druk bezig is met het ontwikkelen van een levensstraal waarmee hij de doden tot leven kan wekken. Kevin mag hem hierbij helpen, wat hij ontzettend interessant vindt. Na een foutje van de jongen, waarbij het hele kerkhof tot leven wordt gewekt en een heleboel razende zombies op hen afkomen, vluchten ze weg. Op hun weg komen ze allerlei vreemde wezens tegen, die vaak de bedoeling hebben hen te verorberen of hun bloed te drinken.

Het monsterpad is in de eerste plaats een verhaal over een jongen die op zoek is naar een nieuw onderkomen. Kevin verlangt naar een echte thuis en een familie, wat ook blijk…Lees verder
De ouders van Kevin (ik-figuur) zijn overleden. Ooms en tantes ontfermen zich over hem tot hij weer iets geks uithaalt. Dan moet hij vertrekken naar de volgende. Alleen oom Ned stuurt hem niet weg, omdat die net zo gek is op allerlei experimenten als Kevin. Samen maken ze een levensstraal. Als het hele kerkhof tot leven komt, vluchten zij. Op hun vlucht ontmoeten zij allerlei monsters. Eenvoudig griezelverhaal dat per hoofdstuk uit losse avonturen bestaat. In ieder verhaaltje speelt steeds een ander monster een belangrijke rol. Het taalgebruik is eenvoudig en goed te volgen voor de doelgroep. Voor griezelfanaten vanaf ca. 10 jaar.

Het monsterpad

Als de ouders van Kevin sterven in een ongeval, wordt hij achtereenvolgens bij verschillende familieleden geplaatst. Maar telkens loopt het mis en moet hij verhuizen. Tot hij bij zijn oom Ned terechtkomt. Die is bezig met een experiment: de 'levensstraal'. Daarmee wekt hij doden weer tot leven. Als Kevin hem mag helpen, gaat het echter mis. Kevin richt de straal voor een lange tijd op het kerkhof tegenover het huis. Terwijl de opgewekte doden het kerkhof verlaten, slaan oom Ned en Kevin op de vlucht. En zo begint een 'on the road'-avontuur waarin ze belanden bij de meest onmogelijke rare (griezel)wezens. Dit boek verscheen reeds in 2000 bij Facet, en werd nu door Clavis in een nieuw, hedendaags jasje gestoken. Waarom de uitgever ervoor koos om dit boek opnieuw uit te geven, is mij een raadsel. Want het verhaal mist alle kenmerken van een degelijk griezelverhaal. Lubar creëert vele situaties en ontmoetingen na elkaar, waarin je duidelijk de (griezel)klassiekers herkent. Maar de span…Lees verder