Boek
Nederlands

De witte duisternis : een eenmanstocht dwars door Antarctica

David Grann (auteur), Pon Ruiter (vertaler)
+1
De witte duisternis : een eenmanstocht dwars door Antarctica
×
De witte duisternis : een eenmanstocht dwars door Antarctica De witte duisternis : een eenmanstocht dwars door Antarctica

De witte duisternis : een eenmanstocht dwars door Antarctica

Grann vertelt het verhaal van Henry Worsley, een onderscheiden officier van de Britse special forces die in 2015 besloot om alleen dwars door de Zuidpool te trekken. Een van de voorouders van Worsley, Frank Worsley, was meegeweest op een van de tochten van Shackleton. Worsley voelde zich al zijn hele leven erg aangetrokken door die expedities. Hij verzamelde alles wat met de reizen te maken had en
Titel
De witte duisternis : een eenmanstocht dwars door Antarctica
Auteur
David Grann
Vertaler
Pon Ruiter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The white darkness
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2018
158 p. : ill.
ISBN
9789021415819 (hardback)

Besprekingen

Voor de Brit Henry Worsley (1960) was de legendarische Zuidpoolreiziger Shackleton meer dan een held; het was zijn voorbeeld. Zijn doel was in zijn voetsporen te treden, of liever: nog meer. Persoonlijke motieven en beschrijvingen van zijn drie Zuidpoolreizen komen aan bod. De eerste twee succesvol, maar op de laatste reis komt hij op eenzelfde punt te staan als Shackleton: stoppen of doorgaan? Het wordt stoppen. Meer dood dan levend wordt hij van Antarctica opgepikt. Hij overleeft het niet. De auteur van deze kleine biografie publiceert sinds 2003 voor The New Yorker, schrijft vlot en maakt duidelijk hoe Worsley bezeten werd van zijn idool en waartoe dat uiteindelijk leidde. Met veel foto’s. Interessant en vlot lezend boek. Klein formaat.

Over David Grann

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

David Grann (New York, 10 maart 1967) is een Amerikaanse journalist en bestsellerauteur.

Biografie

David Grann werd in 1967 geboren in New York. Hij behaalde in 1989 een bachelordiploma in de richting Overheid aan Connecticut College. Nadien ontving hij een beurs van de Thomas J. Watson Fellowship om in het buitenland te studeren. Hij reisde naar Mexico, waar hij als freelancejournalist aan de slag ging. In 1993 behaalde hij een masterdiploma aan de Fletcher School of Law and Diplomacy.

In 2000 huwde Grann met tv-producente Kyra Darnton, dochter van journalist John Darnton.

Journalist

Grann begon zijn journalistieke carrière in 1994 bij de krant The Hill, waar hij betrokken was bij de verslaggeving rond het Amerikaans Congres. Datzelfde jaar behaalde hij een masterdiploma in de richting creatief schrijven aan de Universiteit van Boston.

In 1996 ging hij als redacteu…Lees verder op Wikipedia