Boek
Nederlands

De verloren stad Z : het verhaal van een man en zijn dodelijke obsessie in het Amazonegebied

David Grann (auteur), Pon Ruiter (vertaler)
+1
De verloren stad Z : het verhaal van een man en zijn dodelijke obsessie in het Amazonegebied
×
De verloren stad Z : het verhaal van een man en zijn dodelijke obsessie in het Amazonegebied De verloren stad Z : het verhaal van een man en zijn dodelijke obsessie in het Amazonegebied

De verloren stad Z : het verhaal van een man en zijn dodelijke obsessie in het Amazonegebied

Reconstructie van een expeditie van de Engelse ontdekkingsreiziger Percy Harrison Fawcett in 1925 naar een verloren stad in het Amazonegebied.
Titel
De verloren stad Z : het verhaal van een man en zijn dodelijke obsessie in het Amazonegebied
Auteur
David Grann
Vertaler
Pon Ruiter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The lost city of Z
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2009
336 p., [16] p. pl.
ISBN
9789023440628

Besprekingen

Percy Fawcett, de laatste beroemde Victoriaanse ontdekkingsreiziger, was er zeker van dat er sporen van de stad Z (El Dorado) te vinden moesten zijn in het regenwoud van de Amazone. Hij trekt keer op keer de jungle in met weinig meer dan een kompas, een machete en een rotsvaste overtuiging. De ontberingen zijn indrukwekkend. Fawcett werd een levend symbool: een Britse kolonel die aan het einde van een tijdperk (Groot-Brittannië als wereldmacht) op zoek gaat naar een verloren rijk. In 1925 onderneemt hij een zoveelste expeditie en keert er niet van terug. Er worden in de decennia daarna verschillende reddingexpedities uitgevoerd die geen van alle uitsluitsel geven en soms zelf fataal aflopen. Grann, een journalist (o.a. The New Yorker), reisde in zijn voetspoor en probeert het uiteindelijke lot van Fawcett te reconstrueren. Hij vertelt twee verhalen: de ontdekkingsreiziger die zijn fata morgana najaagt en van de journalist die de ontdekkingsreiziger najaagt. Een meeslepend geschreven, …Lees verder

Over David Grann

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

David Grann (New York, 10 maart 1967) is een Amerikaanse journalist en bestsellerauteur.

Biografie

David Grann werd in 1967 geboren in New York. Hij behaalde in 1989 een bachelordiploma in de richting Overheid aan Connecticut College. Nadien ontving hij een beurs van de Thomas J. Watson Fellowship om in het buitenland te studeren. Hij reisde naar Mexico, waar hij als freelancejournalist aan de slag ging. In 1993 behaalde hij een masterdiploma aan de Fletcher School of Law and Diplomacy.

In 2000 huwde Grann met tv-producente Kyra Darnton, dochter van journalist John Darnton.

Journalist

Grann begon zijn journalistieke carrière in 1994 bij de krant The Hill, waar hij betrokken was bij de verslaggeving rond het Amerikaans Congres. Datzelfde jaar behaalde hij een masterdiploma in de richting creatief schrijven aan de Universiteit van Boston.

In 1996 ging hij als redacteu…Lees verder op Wikipedia