Boek
Nederlands

Dieren in actie

David Burnie (auteur)
+1
Dieren in actie
×
Dieren in actie Dieren in actie

Dieren in actie

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Waarom ademen vissen of veranderen rupsen in vlinders? Uitgelegd wordt hoe de bouw en het gedrag van dieren en diergroepen samenhangen met hun leefomgeving. Thematisch naslagwerk met veel, ook paginagrote, kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Dieren, Diergedrag
Titel
Dieren in actie
Auteur
David Burnie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
How animals work
Editie
1
Uitgever
Baarn: De Fontein/Tirion, 2010
192 p. : ill.
ISBN
9789026163623 (hardback)

Besprekingen

Door de grote verscheidenheid aan dieren in het dierenrijk is het voor veel mensen moeilijk de achtergronden te zien van de levenswijze van bepaalde diergroepen, en zeker van specifieke dieren. In dit boek wordt duidelijk gemaakt hoe anatomie, fysiologie en gedrag van dieren samenhangen met hun leefomgeving. Het lichaam vormt de basis en bepaalt hoe dieren bewegen, in leven blijven, aan voedsel komen, jagen en/of bejaagd worden, hun zintuigen gebruiken, onderling communiceren en zich voortplanten. De subhoofdstukken bespreken bepaalde facetten, met voorbeelden van diverse vertegenwoordigers van verschillende diergroepen (bv. Migratie, Geursignalen). Met achter in het boek een overzicht van de evolutie en de huidige verdeling in diergroepen, plus een uitgebreid register. Duidelijke lettertype, in meerkolomsdruk, op steunkleur of in foto. Bijzonder mooi uitgevoerd boek met boeiende informatie, duidelijke schematische tekeningen en heel veel werkelijk schitterende kleurenfoto’s die door …Lees verder

Dieren in actie

Deze dierenencyclopedie is overzichtelijk ingedeeld naar kenmerken. Het begint bij de lichaamsbouw. Achtereenvolgens worden besproken: dieren zonder skelet, dan met schelpen en schalen, dieren met uitwendige skeletten, met benige skeletten, de huid van dieren, vacht en haar, veren, schubben. Elk onderdeel beslaat een dubbele bladzijde en is rijk geïllustreerd met mooie en duidelijke foto's; soms zijn er tekeningen om een en ander te verduidelijken. De begeleidende tekst staat in tekstblokken die, waar nodig, met een lijn verbonden worden met de foto's. Af en toe zit er een fraaie close-upfoto bij op een dubbele bladzijde.
In het tweede hoofdstuk worden de dieren gerangschikt volgens hun manier van voortbewegen. Het concept is hetzelfde als voor het eerste hoofdstuk: een dubbele bladzijde per manier van bewegen.
Vervolgens gaat het over de manier waarop dieren in leven blijven, hoe ze ademen, welke bloedsomloop ze hebben, over hun zenuwstelsel en hersenen, hoe ze zich aanpa…Lees verder

Suggesties