Boek
Nederlands

Marnix Mol wordt papa

David Bedford (auteur), Rosalind Beardshaw (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Marnix Mol wordt vader. Hij wil zich goed voorbereiden. Als hij de fladderende vogels en de huppende konijntjes ziet, weet hij niet hoe hij een goede vader kan worden. Prentenboek in oblong met paginagrote acrylverfillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Marnix Mol wordt papa
Auteur
David Bedford 1969-
Illustrator
Rosalind Beardshaw
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mole's babies
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2011
[25] p. : ill.
ISBN
9789052474526 (hardback)

Besprekingen

Marnix Mol wordt vader. Hij wil zich goed voorbereiden en gaat op zoek naar vrolijke babydieren. Zo ziet hij fladderende vogels, huppende konijntjes en spetterende eendjes. Hij probeert ook te vliegen, te huppen en te spetteren, maar alles mislukt. Hoe kan hij nou ooit een goede vader worden? Tweede deel* over Marnix Mol die nu in de stress raakt, omdat hij denkt dat hij zijn kinderen niet vrolijk en gelukkig kan maken. Prachtige gedetailleerde (je kunt het velletje van Marnix bijna voelen), kleurrijke acrylverfillustraties over de hele bladzijde. De gezichtsuitdrukking van de mol is fantastisch. De vlot geschreven tekst staat tussen de illustraties, waarbij het kenmerk van vrolijkheid groter en in een semi-schrijfletter gedrukt staat; vrolijk, au en jippie (woorden die steeds terugkomen) zijn vetgedrukt. Met veel herhalingselementen zoals: 'De vogeltjes, eendjes waren vrolijk', 'maar het duurde niet lang voordat...'. Heerlijk prentenboek in oblongformaat om te bekijken en voor te lez…Lees verder

Marnix Mol wordt papa

Marnix de mol wordt weldra papa. Hij gaat bij de andere dieren met kleintjes zijn licht opsteken: hoe komt het dat die jonkies zo vrolijk zijn? Hij probeert de huppelende konijntjes na te doen maar landt daarbij op zijn neus. Marnix is ook geïntrigeerd door de fladderende, tjilpende vogeltjes, maar wanneer hij van tak tot tak zwiert, landt hij hardhandig op zijn hoofd. Omdat het hoppen, fladderen en spetteren hem niet lukt, voelt hij zich niet klaar voor het vaderschap. Mimi, z’n vrouwtje, troost hem met de lieve woorden: “Het enige dat ze nodig hebben, is liefde”. En ja, de molletjes knuffelen met hun papa en hij beseft dat liefde zijn baby'tjes vrolijk maakt.
De lay-out zit goed, het geheel oogt expressief en levendig. Er is ook aandacht besteed aan de ruimtelijke opstelling van de korte tekstjes, waarbij er ook speels omgegaan werd met het lettertype om sommige woorden meer te accentueren.
De sterkte van dit prentenboek zit in de schattige illustraties, ze ogen prettig …Lees verder

Over David Bedford

David (Vickerman) Bedford (Londen, 4 augustus 1937 – Hendon, 1 oktober 2011) was een Engelse componist en muziekpedagoog. Hij was een broer van de dirigent Stuart Bedford en een kleinzoon van de componist, schilder en schrijver Herbert Bedford en de componiste Liza Lehmann. Zijn moeder, Lesley Duff, was lid van de English Opera Group.

Opleiding, carrière en muziek

Bedford was leerling van Lennox Berkeley aan de Royal Academy of Music in Londen en, met een studiebeurs, van Luigi Nono in Venetië en voorts aan de elektronische studio van de RAI in Milaan.

Aan het einde van de jaren zestig speelde hij met anderen in de cultband The Whole World, wat hem opdrachten vanuit de rock-wereld bracht. Hij werkte ook samen met Mike Oldfield. Bedford deed ook orkestraties voor de films The Killing Fields (1984), The Supergrass (1985), Abs…Lees verder op Wikipedia