Dvd
Nederlands

Lover of loser

Dave Schram (regisseur), Carry Slee (naar het werk van), Maarten Spruijt (componist)
Een 15-jarig meisje heeft thuis een stiefvader die haar lastigvalt en een moeder die geen aandacht voor haar heeft. De aandacht van een loverboy voelt heel goed.
Onderwerp
Puberteit
Titel
Lover of loser
Regisseur
Dave Schram
Naar het werk van
Carry Slee
Componist
Maarten Spruijt 1980-
Acteur
Gaite Jansen Martijn Lakemeier Ruud Feltkamp Susan Visser Thomas Acda 1967-
Taal
Nederlands
Uitgever
Bridge Pictures, 2009
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 106 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8711983497399

Besprekingen

Vierde verfilming van een boek* van Carry Slee. Na 'Afblijven', 'Radeloos' en 'Timboektoe' neemt ze nu het onderwerp loverboys onder handen. Het verhaal gaat over de vijftienjarige Eva (Gaite Jansen) die in stilte verliefd is op Mees (Martijn Lakemeier; hoofdrol in Oorlogswinter), en hij op haar. Als ze haar stiefvader niet vertrouwd en niet naar huis durft, laat ze zich inpalmen door een gladde loverboy. In tegenstelling tot het boek kan je in de film niet kiezen voor een verhaallijn. Volgens Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 24-9-'10) is de film op sommige punten ook iets softer dan het boek, maar zit desondanks vol schokkende momenten. '(...) net als bij de eerdere verfilmingen is het verhaal een mooie mix van romantiek en realistisch drama geworden. (...) een luchtig opgebouwd verhaal met een mooie ontwikkeling en een sterk plot.' Sofie Cerutti (Trouw 24-9-'09) vindt de film wat ongeloofwaardig, maar André Waardenburg (NRC 23-9-'09) noemt het een van de beste Slee-verfilminge…Lees verder

Over Dave Schram

CC BY 3.0 - Foto van/door Roel Wijnants

Dave Schram (Nieuwer-Amstel, 23 augustus 1958) is een Nederlands filmproducent en filmregisseur. Hiernaast is hij een van de grondleggers van de Shooting Star Filmcompany en Shooting Star Filmdistribution. Schram is vader van acteur/componist Quinten Schram en filmregisseur Tessa Schram.

Historie

Schram werkt sinds 1973 in de filmindustrie. Eerst stond hij voor de camera als acteur in de NCRV-jeugdserie Orimoa en in Achter de horizon is nog een land, later achter de camera in verschillende disciplines: licht, geluid, camera, productie en regie. Hij werkte voor diverse assistentschappen voor producties als: Sabine, Flodder, Een vlucht Regenwulpen, Bekende gezichten, gemengde gevoelens, A Time to Die (of Seven Graves for Rogan) en Still Smokin.

Als 16-jarige jongen richtte Schram al in 1974 zijn eerste productiebedrijf D.E. Filmproducties op. Door een inte…Lees verder op Wikipedia