Strip
Nederlands

Waterskiën

Danny Verbiest (scenarist), Hans Bourlon (scenarist), Jean-Pol (illustrator)
Titel
Waterskiën
Scenarist
Danny Verbiest Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Illustrator
Jean-Pol Swerts 1966-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, [2000?]
46 p. : ill.
ISBN
90-76055-65-3 (paperback) 9789076055657 (paperback)

Besprekingen

Humoristisch album, bevattende drie ballonstripverhaaltjes over de Vlaamse televisiehelden voor de kleintjes: de sprekende hond Samson en zijn baas Gert. Gert is de enige normale figuur in de strip. Samson gebruikt regelmatig foute woorden, die in de tekst vet gedrukt zijn, en die steeds door Gert verbeterd worden. De bijfiguren zijn echte stereotypen: de burgemeester, altijd in jacquet gestoken, de in een roze jas lopende kapper e.a. De humor zit hem in het mislukken van allerlei ondernemingen die toch, per ongeluk, altijd weer goed aflopen. Licht karikaturaal getekend, in een vrij simpele stijl, goed passend bij de eenvoudige verhaaltjes. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties