Strip
Nederlands

Op safari

Danny Verbiest (scenarist), Swerts (illustrator), Hans Bourlon (scenarist)
Titel
Op safari
Scenarist
Danny Verbiest Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Illustrator
Swerts 1966- Jean-Pol
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, 2004
46 p. : ill.
ISBN
90-5916-100-9 (paperback) 9789059161009 (paperback)

Besprekingen

Ballonstrip naar een kindertelevisieprogramma dat behalve op de BRT ook in Nederland wordt uiitgezonden. Een album met twee avonturen van de hond Samson en zijn baasje Gert, waarin ook de burgemeester van het dorp, kapper Alberto met zijn zang-aspiraties, kruidenier Octaaf en anderen figureren. De avonturen van deze helden spelen zich af in een onbezorgde wereld waarin vrouwen geen rol spelen, behalve dan als moeke of verloofde-op-afstand. Een wereld zonder kwaad; spanning treedt pas op als er dingen misgaan en dat gebeurt natuurlijk steeds. In het eerste verhaal loopt een reclamecampagne van een bananenfabrikant uit de hand en in het tweede mogen Samson en Gert met de burgemeester mee naar een collega in Afrika en gaan ze op safari in een paradijs. Vriendelijke, voorspelbare humor. Zelf lezen vanaf 8 jaar. Duidelijke ballonteksten die voor deze leeftijd wel een grotere letter mogen hebben.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties