Strip
Nederlands

Kapitein Carolus

Danny Verbiest (scenarist), Hans Bourlon (scenarist), Jean-Pol (illustrator)
Titel
Kapitein Carolus
Scenarist
Danny Verbiest Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Illustrator
Jean-Pol Swerts 1966-
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, [2000?]
46 p. : ill.
ISBN
90-76055-84-X (paperback) 9789076055848 (paperback)

Besprekingen

Drie uitgebreide verhalen en één wat korter Samson-avontuur. Het tv-hondje Samson zelf speelt maar een bijrol: wat de strip en de tv-serie zo dolkomisch maakt is het on-ge-lo-fe-lijk kinderachtige gedrag van alle 'volwassenen' die 'het dorp' van deze verhalen bevolken. Hebberigheid en wellust, vreugde en afgunst worden niet gemaskeerd door beschaafd gedrag, welnee, ze geven zonder omwegen of schaamte gehoor aan hun impulsen. Onweerstaanbaar grappig, voor ieder die niet vergeten is hoe je van binnen kind kunt zijn. Deze jeugdstrip is echt een jeugdstrip, maar wellicht juist daarom ook leuk voor volwassenen.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties