Strip
Nederlands

De vliegsiroop

Danny Verbiest (scenarist), Jean-Pol (illustrator), Hans Bourlon (scenarist)
Titel
De vliegsiroop
Scenarist
Danny Verbiest Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Illustrator
Jean-Pol Swerts 1966-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, 2003
46 p. : ill.
ISBN
90-5916-057-6 (paperback) 9789059160576 (paperback)

Besprekingen

Ballonstrip naar een kindertelevisieprogramma dat, behalve op de VRT, ook in Nederland wordt uitgezonden. Album met drie avonturen van de hond Samson en zijn baas Gert, de burgemeester van het dorp, Alberto de kapper met zangaspiraties, Octaaf de kruidenier enz. De avonturen van deze helden spelen zich af in een onbezorgde wereld waarin vrouwen nauwelijks een rol spelen, behalve dan als moeke of verloofde-op-afstand. Een wereld zonder kwaad; spanning treedt pas op als er dingen misgaan en dat gebeurt natuurlijk steeds. Het titelverhaal is het aardigst. Flauwe en voorspelbare humor. Zelf lezen vanaf 8 jaar; duidelijke ballonteksten die voor deze leeftijd wel een grotere letter mogen hebben.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties