Strip
Nederlands

De stoomtrein

Danny Verbiest (scenarist), Hans Bourlon (scenarist), Jean-Pol (illustrator)
Titel
De stoomtrein
Scenarist
Danny Verbiest Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Illustrator
Jean-Pol Swerts 1966-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, [2000?]
46 p. : ill.
ISBN
90-76055-59-9 (paperback) 9789076055596 (paperback)

Besprekingen

Ballonstrip naar het kindertelevisieprogramma dat oorspronkelijk op de BRT, maar ook op andere zenders te zien is. Album met drie avonturen van de hond Samson en zijn baas Gert, de burgemeester van hun dorp, kapper Alberto met zijn zangaspiraties, kruidenier Octaaf enz. De avonturen van deze helden spelen zich af in een onbezorgde wereld waarin vrouwen nauwelijks een rol spelen, hoogstens als moeke of verloofde-op-afstand. Een wereld zonder kwaad, spanning treedt pas op als er dingen misgaan en dat gebeurt in de drie verhalen in dit album. Grappige verhalen, soms flauwe humor. Zelf lezen vanf ca. 8 jaar. Voor deze groep mogen de ballonteksten best wat groter zijn.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties