Strip
Nederlands

De piratenschat

Danny Verbiest (scenarist), Swerts (illustrator), Hans Bourlon (scenarist)
Titel
De piratenschat
Scenarist
Danny Verbiest Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Illustrator
Swerts 1966- Jean-Pol
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, 2003
46 p. : ill.
ISBN
90-5916-078-9 (paperback) 9789059160781 (paperback)

Besprekingen

Samson, het hondje dat zich altijd verspreekt, zijn baasje Gert, de rest van de dorpsgenootjes: we kennen ze van televisie en van eerdere albums. In drie verhalen binnen één band worden de lezertjes deelgenoot van de soms vergezochte, soms voor de hand liggende avonturen rond alle - meest goedhartige - dorpsbewoners. Het lijkt erop dat de inspiratie een beetje op is, want de drie verhalen blinken niet uit door veel onverwachte spanning en actie, of juist weer zoveel, dat een en ander ongeloofwaardig wordt. Het taalgebruik is hier en daar wel erg Vlaams gekleurd. Niettemin is dit onschuldig vermaak voor de jongste lezers en dat is een zeldzaam, maar zeer te waarderen verschijnsel geworden in deze cynische tijden waarin misbaksels als Shin Chan en Titeuf dagelijks de televisie bevolken. Als afzonderlijke bijlage bevat dit album een legpuzzeltje*. Een strip voor de allerjongsten.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties