Strip
Nederlands

De parachutisten

Danny Verbiest (scenarist), Gert Verhulst (scenarist), Hans Bourlon (scenarist)
Extra onderwerp
humor
Titel
De parachutisten
Scenarist
Danny Verbiest Gert Verhulst 1968- Hans Bourlon
Illustrator
Jean-Pol Swerts 1966-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, [2009]
46 p. : ill.
ISBN
9789076055152 (paperback)

Besprekingen

Samson & Gert is een goed verkopend product uit de Studio 100-stal (o.a. ook kabouter Plop). Al jaren zijn deze figuren te zien op televisie zowel op de Nederlandse als op de Vlaamse zender. Samson (de hond) en Gert (een jongeman) wonen samen in een dorp met een aantal mensen met wie ze regelmatig de nodige dingen meemaken. Het is aardig amusement: geen moeilijke dingen, geen overdreven spanning of sensatie. In dit album staan drie verhaaltjes waarin het nodige misgaat en de diverse deugden en ondeugden van de hoofdrolspelers naar voren komen. Alberto die verzot blijft op allerlei lekkers, Octaaf die wel een beetje opschept, Samson die moeilijke woorden verkeerd uitspreekt etc. De verhalen sluiten aan op de televisie-uitzendingen en zitten goed in elkaar. Zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties