Strip
Nederlands

De draak van Drakenstein

Danny Verbiest (scenarist), Hans Bourlon (scenarist), Jean-Pol (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
De draak van Drakenstein
Scenarist
Danny Verbiest Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Illustrator
Jean-Pol Swerts 1966-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, 2002
46 p. : ill.
ISBN
90-5916-046-0 (paperback) 9789059160460 (paperback)

Besprekingen

Humoristische ballonstrip met drie verhaaltjes over de Vlaamse televisiehelden Gert en zijn sprekende hond Samson, die er de gewoonte op na houdt om moeilijke woorden te verbasteren, die dan steevast worden verbeterd door Gert. Twee dorpsgenoten halen o.a. een grap uit met een opblaasbare draak, waardoor paniek uitbreekt in het dorp. Samsom en Gert lossen de zaak natuurlijk op. Het dorp wordt bevolkt door stereotypen als de burgemeester met hoge hoed, kapper met roze jas etc. Vriendelijke, grappige verhaaltjes, die bij de jonge jeugd populair zijn, vooral door de televisiebekendheid. De licht karikaturale tekeningen passen goed bij de tekst.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties