Strip
Nederlands

De babysit

Danny Verbiest (scenarist), Hans Bourlon (scenarist), Jean-Pol (illustrator)
Titel
De babysit
Scenarist
Danny Verbiest Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Illustrator
Jean-Pol Swerts 1966-
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, [2002?]
46 p. : ill.
ISBN
90-5916-027-4 (paperback) 9789059160279 (paperback)

Besprekingen

Zevenentwintigste deel in een serie stripverhalen over de Vlaamse televisiehond Samson en zijn baasje Gert. Het album bevat twee verhalen. In 'De babysit' raakt een baby tijdelijk zoek waardoor alle hoofdpersonen in paniek raken. In ' De sprekende computer' halen enkele vrienden een grap met elkaar uit door net te doen of een computer kan spreken. De flauwe verhaaltjes hebben oubollige humor, die op de televisie wel, maar in stripvorm niet tot zijn recht komt. De tekst is in ballonnen bovenaan in de illustraties geplaatst. De tekeningen zijn goed ingekleurd in vrolijke tinten. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties