Een jong stel koopt een appartement in Brooklyn. Op de bovenetage woont echter een bejaarde huurster die hun het leven niet makkelijk maakt
Titel
Duplex
Regisseur
Danny DeVito 1944-
Scenarist
Larry Doyle
Componist
David Newman 1954- (US I)
Acteur
Ben Stiller Drew Barrymore
Taal
Engels
Uitgever
RCV, 2004
1 dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045206130

Besprekingen

Een komedie uit 2003 van Danny DeVito (Matilda, The war of the roses, Throw momma from the train). In de hoofdrollen zien we de Hollywoodsterren Ben Stiller (Meet the parents, Along came Polly) en Drew Barrymore (Charlie's angels, Never been kissed, E.T.) en de onbekendere Eileen Essel (Ali G Indahouse) als hun tegenspeelster. Een jong stel koopt in Brooklyn een prachtig appartement waarvan de bovenverdieping is verhuurd aan een hoogbejaarde dame. Ze is beslist niet van plan te verhuizen en maakt het echtpaar het leven zuur, waarna zij steeds grovere tegenmaatregelen nemen. Deze film is door de Nederlandse recensenten niet goed ontvangen. Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 8-4-'04): 'stoet van belegen bejaardenmoppen', David Sneek (Volkskrant 8-4-'04): 'zwartgallige slapstick'. Het verhaal en de grove humor zal een deel van het publiek echter wel aanspreken. De dvd bevat geen extra's.

Over Danny DeVito

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Daniel Michael (Danny) DeVito (New Jersey, 17 november 1944) is een Amerikaanse filmacteur, filmregisseur en producer, die doorbrak als kribbige en cynische baas van een taxibedrijf in de sitcom Taxi. Kenmerkend voor hem is zijn geringe lengte: 1,47 m.

Biografie

DeVito's ouders waren van rooms-katholieke, Italiaans-Amerikaanse afkomst. Zijn high school voltooide hij in Asbury Park, New Jersey.

Hij speelde een bijrol in onder meer de film One Flew Over the Cuckoo's Nest. In de Verenigde Staten werd DeVito beroemd door de rol van "Louie De Palma" in de populaire televisieserie van ABC en NBC, Taxi (1978–1983). In het buitenland is hij vooral bekend vanwege zijn vele films. Samen met Michael Douglas en Kathleen Turner speelde hij in de zeer succesvolle bioscoopfilm Romancing the Stone (1984) en het vervolg The Jewel of the Nile (1985). Voor zijn hoofdrol in de zeer humoristische zwarte komed…Lees verder op Wikipedia