Een veilingmedewerker die samenwerkt met schilderijdieven wordt bij een overval neergeslagen en raakt zijn geheugen kwijt.
Onderwerp
Kunstdiefstal
Titel
Trance
Regisseur
Danny Boyle
Componist
Rick Smith
Acteur
James McAvoy Vincent Cassel Rosario Dawson
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 97 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Engels en Nederlands
EAN
8712626074120

Besprekingen

Een psychologische thriller uit 2013 van Danny Boyle (127 hours; Slumdog millionaire) met James McAvoy, Rosario Dawson en Vincent Cassel. Veilingmedewerker Simon Newton wordt bij een overval neergeslagen, waarna een kostbaar schilderij van Goya wordt geroofd. Simon speelt echter onder één hoedje met de overvallers, maar weet door de klap niet meer waar het schilderij is verstopt. De bendeleider vertrouwt Simon niet en stuurt hem naar een hypnotiseur, de aantrekkelijke Elizabeth. Wat volgt is een spel van fantasie en werkelijkheid waarin niemand te vertrouwen is. De recensenten zijn kritisch. Eric Koch (Telegraaf 6-6-'13) geeft 3 1/2 ster (van 5) en schrijft: 'Dat houdt de film lang spannend en intrigerend, maar uiteindelijk voelen we ons een beetje bij de neus genomen. (...)' Ronald Rovers (Cinema.nl) ziet een 'rommelig scenario', maar concludeert: 'Toch is hier een vakman aan het werk die weet wat je met een camera kunt en hoe je de vaart erin moet houden. Hij leverde al met al een v…Lees verder

Over Danny Boyle

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maximilian Bühn

Danny Boyle (Radcliffe (Lancashire), 20 oktober 1956) is een Engelse filmregisseur en -producent. Zijn bekendste films zijn Trainspotting, 28 Days Later... en Slumdog Millionaire. Daarnaast was hij de regisseur van de openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen.

Biografie

Vroege levensjaren

Danny Boyle werd geboren in een katholiek Iers arbeidersgezin. Zijn moeder kwam uit Ballinasloe, Co Galway, zijn vader uit een Iers gezin dat in Engeland woonde. Boyle koesterde lange tijd de droom priester te worden en ging naar een religieuze school toen hij tiener was. Die droom kwam niet uit en hij startte een studie aan de Thornleigh Salesian College in Bolton en aan de Universiteit van Wales te Bangor.

Hij begon zijn carrière in het theater: eerst bij de Joint Stock Theater Company en daarna bij de Royal Court Theatre waar hij artdirector was va…Lees verder op Wikipedia