Boek
Nederlands

Meer! Meer! Meer!

+1
Meer! Meer! Meer!
×
Meer! Meer! Meer! Meer! Meer! Meer!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De poes van Daan wil steeds meer eten. Ze wordt almaar dikker en slomer. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Katten
Leesniveau
AVI 2, AVI M3
Titel
Meer! Meer! Meer!
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2007
35 p. : ill.
ISBN
9789027674852

Besprekingen

Daan kan praten met zijn poes Stien, die zelfs mee naar school loopt. Ze zeurt altijd om eten en vraagt steeds boos om meer. Ze wordt steeds dikker en slomer en doet raar. Daan is ongerust als ze buikpijn krijgt en niet mee naar school loopt. Korte zinnen in fladderzetsel met eenlettergrepige woorden (AVI-M3) en veel omkaderde grappige illustraties in een zwart-witte linosnede/inkt/aquarel-techniek. Aanvankelijk is het wat langdradig over een zeurpoes, daarna krijgt het wel een grappige wending. Bruin omslag met een gelukzalige poes met veel vissen om zich heen. Deel van de serie 'Boekbende'*. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia