Boek
Nederlands

Linda leert veters strikken

Daniela Kulot (auteur), Ineke Ris (vertaler)
+1
Linda leert veters strikken
×
Linda leert veters strikken Linda leert veters strikken
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Linda krijgt van mama veterschoenen, terwijl mama weet dat ze nog niet kan strikken. Prentenboek met tekeningen in gedekte kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Opgroeien, Schoenen
Titel
Linda leert veters strikken / tekst en illustraties Daniela Kulot
Auteur
Daniela Kulot
Vertaler
Ineke Ris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Mama hat was mitgebracht
Uitgever
Antwerpen: C. de Vries-Brouwers, 2005
[28] p. : ill.
ISBN
9789053417713 (hardback)

Besprekingen

Eerst is Linda heel blij met haar nieuwe rode schoenen, maar dan ziet ze de veters: ze kan geen veters strikken! Ze besluit de schoenen te verstoppen op zolder tussen allerlei andere identieke dozen, zodat mama ze niet meer kan vinden. Maar om alle andere dozen zit een lint. Dus haalt Linda een lint en strikt het om de doos: ze kan toch een strik maken. Vierde prentenboek van deze auteur/illustrator (twee eerdere gingen over Krokodil en Giraf) met een voor kleuters herkenbaar onderwerp, dat rustig en overzichtelijk wordt gebracht, met een positieve wending. Als Linda in de weer is met de dozen en de strik, is moeder heel klein zichtbaar in de deuropening. De omkaderde illustraties in strakke lijnen en dekkend aquarel laten zien wat de tweeregelige tekst die eronder is afgedrukt, vertelt. De gezichten zijn karikaturaal, waardoor emoties goed worden uitgedrukt. Op het omslag prijkt Linda, verstrikt in een enorm lange veter. Verdienstelijk prentenboek voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Linda leert veters strikken

Linda krijgt van mama een geschenk. Er zitten rode schoenen in de doos. Linda schrikt: de schoenen hebben veters. Ze is enige in de klas die nog geen veters kan strikken. Ze stopt de schoenen vlug in de doos en zet ze op de zolder tussen andere schoendozen. Maar al die dozen zijn hetzelfde en er is een strik omheen. Mama zal vlug zien dat er een doos bij staat die ze niet kent. Dus zoekt Linda een lint en doet ze een strik om de doos. Linda beseft opeens dat ze toch een strik kan maken en haalt dan maar de schoenen weer tevoorschijn. Wat zullen de kinderen opkijken morgen van haar rode schoenen met veters die zelf kan strikken! De tekst is minimaal bij de rudimentaire, leuke illustraties. De expressie op het gezicht van Linda spreekt telkens boekdelen. Het is een leuk geschenkboek voor kleuters die het nog moeten leren. Of ze iets zullen hebben aan het getekende voorbeeld van hoe het moet op de schutbladen achteraan, is weinig waarschijnlijk. Daar komt er maar één hand aan te pas.Lees verder