Boek
Nederlands

Het drakenpad

Daniel Hanover (auteur), Jan Smit (vertaler)
Sinds de dertien mensenrassen het bewind over de wereld hebben overgenomen van de draken, dreigt er een grote oorlog die wordt aangestookt door een verborgen macht uit het verleden.
Extra onderwerp
fantasy, Fantastische literatuur
Titel
Het drakenpad
Auteur
Daniel Hanover
Vertaler
Jan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The dragon's path
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012
448 p.
ISBN
9789024546565 (paperback)

Besprekingen

Lof van George R.R. Martin is niet voor iedereen weggelegd. Dat hij zich de moeite getroost Daniël Hanovers Het drakenpad te roemen, maakt zelfs voor de leek duidelijk dat hier meer aan de hand is. Hanover (echte naam Daniël Abraham) is dan ook niet de eerste de beste, maar een gerespecteerd fantasy-auteur die al meerdere werken op zijn naam heeft staan en onder verschillende pseudoniemen werkt. Het drakenpad is het eerste boek uit een reeks van vijf getiteld ‘The Dagger and the Coin’, waarvan de eerste twee delen al in het Engels verschenen zijn. Hoewel het boek in de eerste plaats fungeert als een inleiding in de wereld van de reeks, weet Hanover er voldoende verhaal en spanning in te verwerken zodat het meer wordt dan een loutere inleiding. Dat laatste is geen sinecure overigens, want Hanover heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt door niet alleen voor verschillende hoofdpersonages en verhaallijnen te opteren maar door bovendien een geheel nieuwe wereld te…Lees verder
Marcus Wester, een verbitterd huurling, en Cithrin Bel Sarcour, een wees die een neus heeft voor zaakjes, moeten de schatkist van de stad Vanai door een oorlogszone heen loodsen terwijl alle machthebbers uit de buurt op geld voor hun legers azen. Deze opdracht zal hun leven ingrijpend veranderen. Dit is het eerste deel van een reeks van de Amerikaanse auteur Daniel Hanover (alias Daniel Abraham). Geen 'klassieke' fantasy: Hanovers wereld is complex, met dertien mensenrassen die in een ver verleden gecreëerd zijn door draken. Sinds de verdwijning van de draken moeten ze leren met elkaar te leven. Hanover focust meer op karakters en op politieke en economische (!) factoren dan op 'magie' en op gevechten. Ook de stijl is minder pompeus dan gemiddeld in het genre. Een verademing in het fantasy-genre voor lezers die de platgetreden paden willen verlaten. Normale druk.