Dvd
Ijslands
Een volwassen man die nog altijd bij zijn moeder inwoont ondergaat een verandering door zijn vriendschap met twee vrouwen.
Titel
Virgin mountain / written and dir. by Dagur Kári
Regisseur
Dagur Kári
Componist
Karsten Fundal 1966-
Acteur
Gunnar Jónsson Ilmur Kristjánsdóttir
Uniforme titel
Fúsi
Taal
Ijslands
Uitgever
September Film, 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
92 min.
Aantekening
IJslands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8718836862601
mooov

Besprekingen

IJslandse filmhuisfilm (2015) over Fúsi, een volwassen corpulente goedzak van 43 die nog altijd bij zijn moeder woont. Hij speelt met zijn legerfiguurtjes, op het werk bij het vliegveld wordt hij gepest, een keer in de week eet hij in hetzelfde restaurant dezelfde maaltijd in z'n eentje. Zijn ritme en het negeren van zijn eigen leven worden doorbroken door twee vrouwen, een jong buurmeisje dat hem een spiegel voorhoudt en de levenslustige Sjöfn die hij ontmoet bij het line-dancen en waar hij warme gevoelens voor ontwikkelt. 'Het tragikomische Virgin Mountain volgt de genre-conventies op de voet (...) Elke scène geeft zijn toedracht bijvoorbeeld al vroeg prijs. Doordat het emotioneel palet volop wordt benut, werkt Virgen Mountain evenwel genoeg in op de emoties om onder de streep toch tevreden te stellen', schrijft Wouter Los (Cinemagazine.nl 18-11-'15) en geeft 3 sterren. 'Een meer dan welkom verhaal in een maatschappij waarin mensen doorgaans worden beoordeeld op hun uiterlijk. Wat i…Lees verder

Over Dagur Kári

Dagur Kári Pétursson (Aix-en-Provence, 12 december 1973) is een IJslands regisseur.

Dagur Kári werd geboren in Frankrijk als kind van de IJslandse schrijver Pétur Gunnarsson. Op 3-jarige leeftijd kwam hij naar IJsland. Tussen 1995 en 1999 studeerde hij aan de Deense filmschool. Hij brak internationaal door met de film Nói albinói in 2003. Dagur Kári speelt bij de IJslandse formatie Slowblow, die de muziek bij al zijn films verzorgt.

Filmografie (selectie)

  • 2001: Villiljós
  • 2003: Nói albinói
  • 2005: Voksne mennesker
  • 2009: The Good Heart
  • 2014: Fúsi (Virgin Mountain)

Externe link

  • (en)  Dagur Kári in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia