Boek
Nederlands

Groter dan de lucht, erger dan de zon

+1
Groter dan de lucht, erger dan de zon
×
Groter dan de lucht, erger dan de zon Groter dan de lucht, erger dan de zon

Groter dan de lucht, erger dan de zon

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Elmer (11, ik-figuur) wordt tegen zijn zin naar een zomerkamp op Vlieland gestuurd. Na een vervelend voorval daar, hoort hij opeens een dwingende stem in zijn hoofd die hem niet meer met rust laat. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Groter dan de lucht, erger dan de zon
Auteur
Daan Remmerts de Vries 1962-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2015
183 p.
ISBN
9789045118628 (hardback)

Besprekingen

De 11-jarige, gevoelige Elmer (enig kind en zonder vrienden) wordt tegen zijn zin naar een zomerkamp op Vlieland gestuurd. Na een vervelend voorval daar, hoort hij opeens een dwingende stem in zijn hoofd die hem niet meer met rust laat. Die stem, die zichzelf Lomax noemt, gedraagt zich steeds meer als een boze geest die Elmer ervan weet te overtuigen dat hij een eenzame sukkel is die niet meer zonder hem kan. Het gaat in alle opzichten van kwaad tot erger. Het ik-verhaal is in drie delen geschreven, waarvan het tweede deel in dagboekvorm, hoewel dat meer lijkt op een ingesproken dan een geschreven tekst. De intieme zielenroerselen van Elmer en zijn langzaam toenemende gekte kruipen de lezer onder de huid. Daarom komt de positieve wending in het derde hoofdstuk echt als een opluchting. Hoewel die merkwaardige en enigszins komische wending als gezocht zou kunnen worden beoordeeld, blijft de geloofwaardigheid stevig overeind – ook omdat Elmer begrijpelijkerwijs hierdoor het spoor hervind…Lees verder

Over Daan Remmerts de Vries

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries (Leeuwarden, 5 april 1962) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en boeken voor volwassenen, daarbij is hij illustrator, schilder en muzikant.

Levensloop

Daan Remmerts de Vries volgde de opleiding Tekenen en Handvaardigheid aan De Witte Lelie in Amsterdam. Al snel na het voltooien hiervan is hij fulltime gaan schilderen en schrijven. In 1990 debuteerde hij als kinderboekenschrijver met 'Zippy en Slos', vernoemd naar zijn eigen katten, geïllustreerd met linoleumsneden.

Remmerts de Vries heeft veel gereisd. In Newfoundland ging hij op zoek naar walvissen, in de Pyreneeën heeft hij gieren bestudeerd, in India heeft hij o. a. Aziatische leeuwen, wilde ezels en tijgers gefotografeerd en gefilmd. Veel van deze ervaringen komen terug in zijn boeken.

Remmerts de Vries heeft nooit willen kiezen tussen schilderen en schrijven. Hij heeft meer dan dertig boeken geïllustreerd. In 2010, naar aanleidin…Lees verder op Wikipedia