Herontdekking van het werk van Daan Boens Daan Boens (1893–1977) behoort tot de belangrijkste Vlaamse frontdichters. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werkte hij aan drie dichtbundels: Van glorie en lijden (1917), Menschen in de grachten (1918) en De verrijzenis (1920). Voor het eerst wordt de frontpoëzie van deze schrijver samen aangeboden. De teksten worden weergegeven naar de enige verschenen druk
Bevat
Titel
Frontpoëzie / Daan Boens ; bezorgd door Els van Damme en Yves T'Sjoen
Auteur
Daan Boens
Redacteur
Yves T'Sjoen Els Van Damme
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: LannooCampus, 2014
327 p.
Aantekening
Oude spelling (voor 1947)
ISBN
9789401421409 (paperback)

Over Daan Boens

Daniël (Daan) Boens (Oostende, 4 juni 1893 – Gent, 28 januari 1977) was een Belgisch politicus voor de BWP en Vlaamse schrijver.

Levensloop

Boens volgde middelbaar onderwijs aan het atheneum van Oostende, waarna hij archeologie en wijsbegeerte studeerde aan de Universiteit van Luik. Hij was er secretaris van het Vlaamsgezinde studentengenootschap Onze Taal en volgde schilder- en tekenlessen aan de academie. Als scholier en student publiceerde hij gedichten in De Goedendag, De Boomgaard, Nieuw Leven en De Tijd.

Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in 1914 moest Boens zijn studies staken en werd hij als infanterist onder de wapens geroepen. Aan het front was hij een van de weinige Vlamingen die oorlogspoëzie schreef en drukte hij via een reeks inktzwartesonnetten zijn afschuw voor het oorlogsgeweld uit. Aan het einde van de oorlog raakte hij gewond bij een gasaanval.

Na de Eer…Lees verder op Wikipedia