Boek
Nederlands
Na de dood van zijn vrouw en het verlies van zijn baan leert een advocaat in New York wat het inhoudt om een goede vader te zijn voor zijn 5-jarige zoon.
Extra onderwerp
Vitaya, Flair
Titel
Dit was niet het plan
Auteur
Cristina Alger
Vertaler
Wim Scherpenisse Aleid Van Eekelen-Benders
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
This was not the plan
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, 2015
334 p.
ISBN
9789046819197 (paperback)

Besprekingen

Romantische roman die zo verfilmd kan worden door Hollywood. Ingrediënten oké, spanningsboog oké, er is vrolijkheid, er is droefenis, er zijn misverstanden en… eind goed al goed. Charles Goldwyn is een ambitieuze advocaat die bijna partner is van het kantoor waar hij werkt. Zijn carrière heeft al zijn aandacht, zijn vrouw Mira en zoontje Caleb komen op de tweede plaats. Op een dag sterft Mira bij een vliegtuigcrash. Kort daarna wordt Charlie ontslagen na een gemene actie van een collega. Hij belandt ook nog in het ziekenhuis met hartklachten. Charlie krijgt heel wat leed en ellende te verwerken en zal zijn leven opnieuw moeten inrichten. Het verhaal laat zien dat (ouder)liefde het kostbaarste is wat er bestaat en dat je soms keihard met je neus op de feiten gedrukt moet worden om dat te ontdekken. Charlie moet niet alleen zijn zoontje Caleb gaan zien als een unieke persoonlijkheid (die het heerlijk vindt om meisjeskleren te dragen), hij moet zich ook verzoenen met zijn eigen afwezige …Lees verder

Over Cristina Alger

Cristina Alger (New York, 1980) is een Amerikaans juriste en auteur van spannende romans.

Leven en werk

Alger studeerde af aan Harvard en New York University School of Law, was bedrijfsjurist en werkte als analist bij Goldman Sachs voordat ze schrijver werd. Haar vader was de bekende investeringsexpert David Alger, die in 2001 omkwam tijdens de aanslag op de Twin Towers.

De New York Times noemt haar de bestseller auteur van The Banker’s Wife, Girls Like Us, The Darlings en This Was Not the Plan. Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en tevens uitgegeven als luisterboek en e-book.

Privé

Alger woont in New York met haar echtgenoot en kinderen.

Bibliografie (selectie)