Boek
Nederlands

Thomas en de veer van de griffioen

Cornelia Funke (auteur), Esther Ottens (vertaler)
+1
Thomas en de veer van de griffioen
×
Thomas en de veer van de griffioen Thomas en de veer van de griffioen

Thomas en de veer van de griffioen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De gevleugelde paarden dreigen uit te sterven. Daarom gaat Thomas met zijn vrienden op zoek naar de zonneveer van een griffioen. Maar griffioenen zijn heel gevaarlijk. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Draken
Titel
Thomas en de veer van de griffioen / tekst en illustraties Cornelia Funke
Auteur
Cornelia Funke
Vertaler
Esther Ottens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Feder eines Greifs
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017
376 p. : ill.
Aantekening
Zelfstandig leesbare vervolg op Thomas en de laatste draken
ISBN
9789045121079 (hardback)

Besprekingen

Thomas (14) is drakenruiter van zilverdraak Long. Hij reist met een vijfkoppige bemanning naar Indonesië om een zonneveer van een griffioen te bemachtigen, die hij nodig heeft om drie pegasuseieren te redden, zodat hij kan voorkomen dat de laatste gevleugelde paarden uitsterven. De bemanning wordt ontvoerd en de dood is nabij. Is Long op tijd om hen te redden van het boosaardigste fabelwezen op aarde: de griffioen? Bij aanvang is het een wirwar aan mens- en mythologische figuren/fabelwezens, maar achterin staat een alfabetisch overzicht van deze wezens. Daarna wordt de lezer rap ondergedompeld in een steeds spannender wordend avontuur, dat ondanks een voorspelbare pointe, uiterst boeiend blijft. De onbekende fantasiewereld en de sfeerbeschrijving van het eiland nodigen uit tot slow reading. Die zintuigelijke beschrijving moet zorgvuldig geproefd worden. Elk van de 49 hoofdstukken wordt voorafgegaan door een zwart-wittekening en een gedachte/spreuk van een bekend persoon als Astrid Lid…Lees verder

Over Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Foto van/door Cruccone

Cornelia Funke (Dorsten, 10 december 1958) is een Duits kinder- en jeugdboekenschrijfster en illustrator.

Ze studeerde onderwijskunde aan de Universiteit van Hamburg en daarna gaf ze een tijdlang les. Dankzij het diploma dat Funke voor illustreren had, werd ze ook gevraagd om boeken te illustreren. Zo kreeg ze het idee om zelf boeken te schrijven.

Funke kreeg zowel voor De dievenbende van Scipio als voor Hart van Inkt een Zilveren Griffel. Beide boeken werden verfilmd (als The Thief Lord en Inkheart). Web van Inkt en Nacht van Inkt zijn deel twee en drie van de Inkheart-trilogie.

Bibliografie

Onderstaand een lijst van in het Nederlands vertaalde boeken:

  • 1992 - Potilla
  • 1993-2011 - De Wilde Kippen 123
    • 1993 - De Wilde Kippen Club
    • 1995 - De Wilde Kippen Club op Schoolreis
    • 1998 - De Wilde Kippen Club groot Alarm!
    • 2…Lees verder op Wikipedia

Suggesties