Boek
Nederlands

Nieuwe avonturen van de wilde kippen club

Cornelia Funke (auteur), Esther Ottens (vertaler)
+1
Nieuwe avonturen van de wilde kippen club
×
Nieuwe avonturen van de wilde kippen club Nieuwe avonturen van de wilde kippen club

Nieuwe avonturen van de wilde kippen club

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bundeling van twee eerder verschenen verhalen. In deel een komen de meiden in actie als Sprotjes oma haar kippen wil laten slachten. In deel twee gaan de meiden op ponykamp en bloeit er een romance op.
Bevat
Titel
Nieuwe avonturen van de wilde kippen club
Auteur
Cornelia Funke
Vertaler
Esther Ottens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2012
459 p.
ISBN
9789045113364 (hardback)

Besprekingen

Nieuwe avonturen van de wilde kippenclub bundelt het eerder verschenen derde en vierde deel in de reeks van Cornelia Funke. De Wilde Kippenclub is een club van vijf meiden uit dezelfde klas die iets met kippen hebben. Omdat Sprotjes oma van plan is haar kippen te laten slachten, slaat Sprotje alarm. Er moet een plan worden bedacht om de kippen te redden. De Wilde Kippen vatten het idee op om oma's kippen te ontvoeren, maar daarvoor hebben ze hulp nodig, en die zoeken ze bij een clubje van vier jongens uit hun klas, de Pygmeeën. Het reddingsplan slaagt en de kippen krijgen een veilig onderdak in een schuurtje dat bij de caravan staat die de Wilde Kippen als clubhuis gebruiken. Rond deze kern van het verhaal ontwikkelen zich tal van grotere en kleinere drama's. Zo is er de boomhut van de jongens, met veel zorg opgebouwd en voor een van hen, Willem, bijna zijn tweede thuis. Het bos waarin die staat, wordt omgekapt en de Pygmeeën moeten hun dierbare hut afbreken. Voor Willem is dat…Lees verder
Bundeling van het derde en vierde deel uit de serie 'De Wilde Kippen Club'*. De club is opgericht door Sprotje (Charlotte) en bestaat uit vijf meiden. In 'Groot alarm' geeft Sprotje groot vossenalarm af, wat een zaak betekent van leven of dood: oma wil haar vijftien kippen slachten. De club kan niet anders dan oma's kippen in veiligheid brengen, waarvoor ze dan wel de hulp moeten vragen van de Pygmeeën, een jongensclub met vier leden. In 'De hemel op aarde' gaan de leden van de Wilde Kippen Club een week met vakantie naar een manege. Plotseling duikt daar ook de jongensclub De Pygmeeën op, zodat er weer allerlei onverwachte dingen gebeuren. Het boek leest vlot als een meidenverhaal, maar heeft meer diepgang door de moeizame relatie van Sprotje met haar oma, haar instabiele situatie thuis en haar vriendinnen met ook elk hun eigen problemen. Liefdesperikelen en paarden zijn onderwerpen waarvan vooral meisjes smullen, maar het culturele aspect wordt ook niet vergeten, doordat enkele club…Lees verder

Over Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Foto van/door Cruccone

Cornelia Funke (Dorsten, 10 december 1958) is een Duits kinder- en jeugdboekenschrijfster en illustrator.

Ze studeerde onderwijskunde aan de Universiteit van Hamburg en daarna gaf ze een tijdlang les. Dankzij het diploma dat Funke voor illustreren had, werd ze ook gevraagd om boeken te illustreren. Zo kreeg ze het idee om zelf boeken te schrijven.

Funke kreeg zowel voor De dievenbende van Scipio als voor Hart van Inkt een Zilveren Griffel. Beide boeken werden verfilmd (als The Thief Lord en Inkheart). Web van Inkt en Nacht van Inkt zijn deel twee en drie van de Inkheart-trilogie.

Bibliografie

Onderstaand een lijst van in het Nederlands vertaalde boeken:

  • 1992 - Potilla
  • 1993-2011 - De Wilde Kippen 123
    • 1993 - De Wilde Kippen Club
    • 1995 - De Wilde Kippen Club op Schoolreis
    • 1998 - De Wilde Kippen Club groot Alarm!
    • 2…Lees verder op Wikipedia

Suggesties