Boek
Nederlands

Meer avonturen van De Wilde Kippen Club

Cornelia Funke (auteur), Esther Ottens (vertaler)
+1
Meer avonturen van De Wilde Kippen Club
×
Meer avonturen van De Wilde Kippen Club Meer avonturen van De Wilde Kippen Club

Meer avonturen van De Wilde Kippen Club

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bundeling van de laatste twee delen van De Wilde Kippen Club. De liefdesperikelen zijn niet van de lucht: liefde tussen Sprotje en Fred, een weekendliefde van Roos en Lisa wordt betrapt terwijl ze staat te zoenen. Vanaf ca. 10 jaar.
Bevat
Titel
Meer avonturen van De Wilde Kippen Club
Auteur
Cornelia Funke
Vertaler
Esther Ottens
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2013
377 p. : ill.
ISBN
9789045114736 (hardback)

Besprekingen

Bundeling van het vijfde en zesde deel uit de serie 'De Wilde Kippen Club'*. In beide delen zijn de liefdesperikelen niet van de lucht: liefde tussen Sprotje en Fred, lesbische liefde tussen Lisa en Margot, de weekendliefde van Roos, liefde tussen de moeder van Sprotje en haar (mogelijke) tweede man en liefde tussen de moeder van Sprotje en haar eerste man, die opeens weer op de stoep staat. De liefdesavonturen wisselen zich in een hoog tempo af. Natuurlijk spelen de andere leden van de Wilde Kippen Club en de jongens van de Pygmeeën-club ook een belangrijke rol. Vanaf de eerste bladzijde lukt het de auteur om de lezer mee te nemen in de avontuurlijke, dagelijkse beslommeringen van een aantal tienermeiden. Vertaald in mooi Nederlands, met oog voor details en voor gevoelens, die als vanzelfsprekend, herkenbaar beschreven worden. De bekende auteur heeft de hoofdfiguren in het boek laten opgroeien en ouder laten worden; net als in het echte leven. Mooie opzet naar nieuwe avonturen van Sp…Lees verder

Over Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Foto van/door Cruccone

Cornelia Funke (Dorsten, 10 december 1958) is een Duits kinder- en jeugdboekenschrijfster en illustrator.

Ze studeerde onderwijskunde aan de Universiteit van Hamburg en daarna gaf ze een tijdlang les. Dankzij het diploma dat Funke voor illustreren had, werd ze ook gevraagd om boeken te illustreren. Zo kreeg ze het idee om zelf boeken te schrijven.

Funke kreeg zowel voor De dievenbende van Scipio als voor Hart van Inkt een Zilveren Griffel. Beide boeken werden verfilmd (als The Thief Lord en Inkheart). Web van Inkt en Nacht van Inkt zijn deel twee en drie van de Inkheart-trilogie.

Bibliografie

Onderstaand een lijst van in het Nederlands vertaalde boeken:

  • 1992 - Potilla
  • 1993-2011 - De Wilde Kippen 123
    • 1993 - De Wilde Kippen Club
    • 1995 - De Wilde Kippen Club op Schoolreis
    • 1998 - De Wilde Kippen Club groot Alarm!
    • 2…Lees verder op Wikipedia

Suggesties