Boek
Nederlands

Paard ontsnapt

Corien Oranje (auteur)
+1
Paard ontsnapt
×
Paard ontsnapt Paard ontsnapt

Paard ontsnapt

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tessa en Matthijs zien dat bij het slachthuis een ziek en mager paard wordt uitgeladen. Als het dier losbreekt, gaan ze er achteraan. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
paarden, AVV
Titel
Paard ontsnapt
Auteur
Corien Oranje
Taal
Nederlands
Editie
4de herz. dr.
Uitgever
Utrecht: Callenbach, 2013
143 p. : ill.
ISBN
9789026606878 (paperback)

Besprekingen

Een vrachtwagenchauffeur vraagt Tessa en Matthijs (11) de weg naar het slachthuis. Ze brengen hem ernaartoe en zien dan dat hij behalve koeien ook een ziek en mager paard aflevert. Ze hebben meteen medelijden; als het paard losbreekt, gaan ze er op de fiets achteraan en weten hem te vangen en te kalmeren. Omdat ze het niet terug naar het slachthuis willen brengen, besluiten ze het paard maar in de tuin bij Matthijs te zetten, zijn ouders zijn namelijk op vakantie. Intussen proberen ze op alle mogelijke manieren het paard van de ondergang te redden. Eigentijds geschreven verhaal met 27 getitelde hoofdstukken, ieder hoofdstuk afgesloten met een vignetje met hoefijzer. Verder enkele kleine zwart-witfoto's en een nieuw kleurig omslag met een foto van een rennend paard. De auteur heeft al heel wat titels op haar naam staan. Een paarden-/avonturenverhaal dat ook voor jongens leuk is om te lezen. Er is een vervolg verschenen: 'Paard ontvoerd'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Corien Oranje

Corien Oranje (Delft, 10 mei 1963) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster met ruim tachtig titels op haar naam. Ze won enkele prijzen voor (christelijke) jeugdboeken en werd daar diverse keren voor genomineerd. Ook schreef ze een musical.

Persoonlijk

Corien Oranje studeerde theologie aan de Theologische Universiteit Kampen (Broederweg) en trouwde met een predikant. Samen hebben zij vier zoons (waaronder een drieling). Ze woonden vanaf 2003 in Jakarta, waar Oranje o.a. werkte als gevangenispastor. Sinds 2010 wonen zij in Haren.

Nominaties en prijzen

  • 2014 nominatie Hoogste Woord: Love you, miss you
  • 2012 nominatie Hoogste Woord: Kampioen
  • 2011 Hoogste Woord: Tropisch Complot
  • 2010 nominatie Eigenwijsprijs en Hoogste Woord: Chaos in mijn hoofd
  • 2010 nominatie Hoogste Woord: Blessuretijd
  • 2009 nominatie Eigenwijsprijs: Mees z…Lees verder op Wikipedia