Boek
Nederlands

Pietje Pedro helpt Sint

Coby Hol (auteur)
+1
Pietje Pedro helpt Sint
×
Pietje Pedro helpt Sint Pietje Pedro helpt Sint

Pietje Pedro helpt Sint

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Pietje Pedro komt voor het eerst met Sinterklaas naar Nederland. Hij helpt met het inpakken van de cadeaus, maar vindt het jammer dat al die mooie cadeaus weggegeven worden. Gelukkig heeft Sinterklaas een idee. Prentenboek met collageachtige illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Pietje Pedro helpt Sint
Auteur
Coby Hol
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2005
[28] p. : ill.
ISBN
90-5838-267-2

Besprekingen

Pietje Pedro komt dit jaar voor de eerste keer mee uit Spanje. Om de kou te verdrijven trekken de pieten al zingend en huppelend naar het Sinterklaashuis. Daar mag Pedro de inpakpieten helpen met cadeautjes inpakken en de bakpieten met het bakken van lekkers. De klimpieten oefenen met klimmen op daken terwijl Sint een proefritje maakt op zijn witte paard. 's Avonds kruipen alle pieten moe in bed. Pedro ligt nog een hele tijd aan de cadeautjes te denken. Wanneer alle andere pieten slapen, kruipt hij stil uit zijn bed. In de cadeaukamer pakt hij een cadeautje dat hij zelf heeft ingepakt weer uit. Sint is ook nog wakker. Hij wil een kopje thee gaan drinken. Als hij licht ziet branden in de cadeaukamer denkt hij dat er inbrekers zijn. Sint slaat alarm en alle pieten stormen de cadeaukamer binnen. Daar zit Pedro lekker te spelen. Hij vindt het jammer dat al het speelgoed straks wordt weggegeven. Daarop besluit Sint dat alle pieten dit jaar ook hun schoen mogen zetten.

Coby Hol scheu…Lees verder
Pietje Pedro komt dit jaar voor het eerst met Sinterklaas naar Nederland. Hij helpt met het bakken van pepernoten en het inpakken van cadeaus. Toch vindt hij het jammer dat al die mooie cadeaus weggegeven worden. Gelukkig heeft Sinterklaas een idee. Het verhaal eindigt abrupt, waarbij van de tegenwoordige naar de verleden tijd wordt overgeschakeld. Een boek in vierkant formaat, waarbij de illustraties opvallend zijn: het zijn collages, samengesteld uit gescheurde stukken papier in vrolijke kleuren, papier met voorbedrukte patronen en gaasstof. Daardoor ontstaan mooie illustraties die een goed beeld van het verhaal geven. Ze variëren in grootte: van paginagroot tot een bovenrandje. De teksten zijn er in een grote letter naast gezet. Ze zijn in een vlotte stijl geschreven. De teksten en illustraties vullen elkaar goed aan op twee momenten na. De kaft toont een scène uit het verhaal. Een aantrekkelijk boek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar om te bekijken en voor te lezen.

Pietje Pedro helpt sint

Pietje Pedro komt voor het eerst mee uit Spanje. Hij vindt het hier maar een koude en natte bedoening. In het gezelschap van de Sint zitten danspieten, strooipieten, inpakpieten, bakpieten en klimpieten. Pietje Pedro mag als een echte stagiaire bij alle pieten een kijkje nemen. Hij is onder de indruk van al de mooie cadeaus en gaat er ‘s nachts eentje uitpakken. Sinterklaas denkt dat er inbrekers zijn en alle pieten bestormen de cadeaukamer. Pietje Pedro huilt en zegt dat hij alleen nog even wou spelen voor al dat moois weggeven wordt en dat brengt de Sint op een idee waar alle pieten blij mee zijn. Een lief boekje met mooie gescheurde collages uit zijdepapier, maar daar is dan ook alles mee gezegd.


Over Coby Hol

Coby Hol (Leiden, 1943 – Gouda, 29 januari 2012) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Levensloop

Hol volgde de opleiding Vrij tekenen en schilderen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en haalde vier onderwijsakten in creatieve vakken. Zij was 25 jaar vakleerkracht Handvaardigheid.

Vanaf 1989 schreef en illustreerde Hol prentenboeken. In haar debuut De Zonnehoeve spelen haar kinderen de hoofdrol. Haar werk richtte zich op peuters en jonge kleuters. Coby maakte vooral collages met stukjes gescheurd of geknipt papier, vaak handgeschept papier uit Japan. Haar bekendste titels zijn Een ster met een geheim, Een licht in de nacht, Pietje Pedro helpt Sint en Paashaas, waar blijf je toch?

Veel van haar prentenboeken zijn vertaald in het Frans, Duits, Engels, Portugees, Italiaans, Noors, Deens, Japans en Koreaans.

Hol was getro…Lees verder op Wikipedia