Boek
Nederlands

Zwemmen

Clive Gifford (auteur)
+1
Zwemmen
×
Zwemmen Zwemmen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Stapsgewijs worden de verschillende zwemslagen als de borstcrawl en schoolslag uitgelegd. Met fotostrips in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Zwemmen
Titel
Zwemmen
Auteur
Clive Gifford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Swimming
Uitgever
Leidschendam: Biblion, 2009
32 p. : ill.
ISBN
9789054838500 (hardback)

Besprekingen

In Zwemmen belicht Clive Gifford de essentie van deze populaire watersport. Zwemmen is niet enkel een sport op zich, het maakt ook een belangrijk deel uit van het trainingsprogramma van atleten uit talloze andere disciplines. Zwemmen is gezond en goed voor elke mens. Veel aandacht in deze uitgave gaat uit naar 'starten' (gebeurt meestal vanaf de startblokken). Voor competitiezwemmers is dit uiterst belangrijk, omdat er anders kostbare tijd verloren gaat. Anderzijds toont Clifford aan dat een valse start absoluut uit den boze is (bij officiële wedstrijden worden zwemmers die een valse start maken gediskwalificeerd). Clifford bespreekt de vier bekendste slagen, m.n. de schoolslag, borst- en rugcrawl en vlinderslag. Hij begint niet met de klassieke schoolslag, maar stelt eerst borstcrawl voor, omdat deze slag sneller is (in tegenstelling tot de schoolslag, die het langzaamst is) en verkozen wordt door professionals. De armbewegingen worden stap voor stap met behulp van foto's geïl…Lees verder
In dit deel uit de nieuwe serie 'Beter in sport'* staat zwemmen centraal. In deze serie staat vooral de techniek van de behandelde sport centraal. In dit boek dus de verschillende zwemslagen als schoolslag, vlinderslag, borst- en rugcrawl maar ook zaken als de start en keren. In korte 'weetjes' bij de teksten staan leuke bijzonderheden zoals oude records. Aan de hand van kleurenfoto's en een korte stap-voor-stap beschrijving (genummerde foto's), die niet altijd even gemakkelijk te snappen is, wordt de slag uitgelegd. De uitgave ziet er verzorgd uit. Met name zwemmers zullen natuurlijk geïnteresseerd zijn omdat zij de slagen zullen herkennen, voor anderen is het toch vooral 'droogzwemmen'. Op het aantrekkelijke omslag foto's van de vlinderslag en materialen die gebruikt worden. Bevat verklarende woordenlijst, internetlinks en een trefwoordenregister. In deze serie verschenen ook uitgaven over voetbal, basketbal en atletiek. Vanaf ca. 10 jaar.